Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος ο Κωνσταντίνος Πλεύρης - Χαιρέτησε ξανά ναζιστικά! «Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά» (photo)

Νέα πρόκληση από τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού

17 Οκτωβρίου 2022 11:17
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος ο Κωνσταντίνος Πλεύρης - Χαιρέτησε ξανά ναζιστικά! «Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά» (photo)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρά το γεγονός ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τους ναζιστικούς του χαιρετισμούς, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δεν δίστασε να χαιρετήσει ξανά ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, την ώρα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό.

Αυτή τη φορά μάλιστα κρατούσε και ένα βιβλίο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, στον οποίο δήλωσε δημόσια την... πίστη του! Παράλληλα, κόλαφος ήταν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του Κωνσταντίνο Πλεύρη μέσα στη δικαστική αίθουσα, μπροστά στη Μάγδα Φύσσα.

Ο Μεταξάς και οι «αυνάνες» της αριστεράς

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της διαδικασίας και μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων ο Κωνσταντίνος Πλεύρης απευθυνόμενος στην έδρα έκανε λογο για «αυνάνες της αριστεράς» και χαιρέτισε πάλι ναζιστικα, λέγοντας πως υποστηρίζει τον Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε χαρακτηριστικά και σήκωσε το χερι του, με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να του απαντά αν αυτή του η συμπεριφέρεσαι θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.

Ναζιστικός χαιρετισμός Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η εισαγγελέας αντέδρασε λέγοντας ότι «ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για “αυνάνες της Αριστεράς”. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Τρίτη φορά

Είναι η τρίτη φορά που ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, γνωστός ως «πατέρας του ελληνικού νεοφασισμού» και συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού τείνει προκλητικά το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η πρώτη ήταν στις 28 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share