Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Παύλος Φύσσας λίγο πριν ξεψυχήσει...» - Ανατριχιάζει η κατάθεση φίλου του (Video)

«Έρχονταν πέντε πέντε και περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει»

24 Οκτωβρίου 2022 12:54
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Παύλος Φύσσας λίγο πριν ξεψυχήσει...» - Ανατριχιάζει η κατάθεση φίλου του (Video)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του, συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, διαβάστε εδώ μία σοκαριστική κατάθεση αστυνομικού που ήταν παρών στη δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο μάρτυρας μίλησε για «οργανωμένη επίθεση», η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι το 2013.

Μάλιστα, κατέθεσε πως οι επιτιθέμενοι «περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει» τον Παύλο Φύσσα. Ακόμη περιέγραψε και το πως ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά στις αρχές.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας είπε: «O Παύλος είπε το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε».

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις απειλές που, όπως ανέφερε, δεχόταν ο ίδιος ακόμη και 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία. «Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος.

Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα», ανέφερε ο Δ.Μελαχροινόπουλος, τονίζοντας πως ο Γ. Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι, μέσα στο οποίο υπήρχε και κάποιος συνεπιβάτης τον οποίο, όμως, ο ίδιος δεν μπορεί να αναγνωρίσει. «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ...

Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά», είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.....Είδα τον Ρουπακιά να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι. Και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει...

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό.... Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share