Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γυναικοκτονίες: Οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα μέσα στο 2021 - Πέθαναν από το χέρι του συντρόφου τους! (Video)

«Πρωταγωνίστριες» με τραγικό τέλος

25 Νοεμβρίου 2021 14:47
Γυναικοκτονίες: Οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα μέσα στο 2021 - Πέθαναν από το χέρι του συντρόφου τους! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γυναικοκτονίες: Οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα μέσα στο 2021! H Γαρυφάλλια, η Καρολάιν, η Κωνσταντίνα, η Βασιλική, η Σταυρούλα, η Νεκταρία είναι, άθελά τους, «πρωταγωνίστριες» με τραγικό τέλος. Πέθαναν από το χέρι του συντρόφου τους σε εγκλήματα που συγκλόνισαν τη χώρα το 2021.

Η 54χρονη Βασιλική δολοφονήθηκε στα Χανιά με 14 μαχαιριές από τον Νορβηγό σύντροφό της. Η Κωνσταντίνα από τη Μακρυνίτσα, 28 ετών, έφυγε από το σπίτι στο οποίο διέμενε με τον σύζυγό της για να γλιτώσει από την κακοποίηση που υφίστατο. Ο εν διαστάσει σύζυγός της εισέβαλε στο πατρικό της σπίτι και σκότωσε την Κωνσταντίνα και τον αδερφό της.

Η Καρολάιν ήταν το επόμενο θύμα γυναικοκτονίας που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, καθώς ο σύζυγός της έπαιζε θέατρο για περισσότερο από ένα μήνα, υποκρινόμενος ότι αναζητούσε τη γυναίκα του, που ο ίδιος είχε σκοτώσει, δίπλα από το μωρό τους.

Τον Ιούνιο 65χρονη έπεσε νεκρή από σφαίρες του συζύγου της στην Αγία Βαρβάρα. «Ήταν η κακιά στιγμή» φέρεται να είπε ο δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς. Το ζευγάρι έκανε διακοπές στη Φολέγανδρο όταν ο σύντροφός της τη σκότωσε, πετώντας τη στη θάλασσα από τα βράχια. Τον Ιούλιο μία 31χρονη γυναίκα στη Δάφνη έπεσε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της ο οποίος ομολόγησε ότι τη σκότωσε επειδή τη ζήλευε.

Στις 3 Αυγούστου μία ακόμα γυναικοκτονία συντάραξε τη Λάρισα. Μία 43χρονη έπεσε νεκρή από τον σύζυγό της μέσα στην ταβέρνα στην οποία εργαζόταν. Λίγες μέρες αργότερα, ένας 49χρονος εισβάλλει στην επιχείρηση που εργαζόταν η 47χρονη Σταυρούλα στο Ρέθυμνο και την πυροβολεί πισώπλατα, σκοτώνοντάς της μπροστά στα μάτια της κόρης της. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους.

Μία 55χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά της, επειδή ήθελε να διακόψει τις σχέσεις της μαζί του. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακαλύφθηκε το τσιμεντωμένο πτώμα της Μόνικα Γκιους στην Κυπαρισσία, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται ο 39χρονος πρώην σύντροφός της.

Τον ίδιο μήνα, η Ελλάδα συγκλονίστηκε από τη δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο. Ο δράστης είχε στήσει φονικό καρτέρι την ώρα που η εκπαιδευτικός έμπαινε στο αυτοκίνητό της και την πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα.

Αρχές Οκτώβρη στην Αργολίδα ένας 78χρονος στραγγάλισε την 75χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 27 Οκτώβρη, η Νεκταρία, μητέρα 4 παιδιών, πέφτει νεκρή έπειτα από οκτώ μαχαιριές που δέχθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Ιεράπετρα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share