Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Τι έδειξε η νεκροψία – Για ανθρωποκτόνο πρόθεση μιλά η ιατροδικαστής

Επτά σφαίρες δέχθηκε η άτυχη γυναίκα

4 Αυγούστου 2021 17:28
Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Τι έδειξε η νεκροψία – Για ανθρωποκτόνο πρόθεση μιλά η ιατροδικαστής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επτά σφαίρες κοντά στη θωρακική χώρα και μία στη μετωπιαία δέχθηκε η 43χρονη γυναίκα από τη Σωτηρίτσα Λάρισας, που δολοφονήθηκε από τον 54χρονο σύζυγό της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Λάρισα γυναικοκτονία νεκροψία

Χαρακτηριστική είναι, μάλιστα, η αναφορά της ιατροδικαστή, Ρουμπίνης Λεονταρή, που δήλωσε ότι τα περισσότερα τραύματα αφορούσαν στη θωρακική χώρα και ένα στη μετωπιαία, προσθέτοντας ότι «αφορούν καίριες για τη ζωή περιοχές και δηλώνουν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη».

Η κυρία Λεονταρή, όπως μετέδωσε το larissanet.gr, ερωτηθείσα για τις προθέσεις του συζύγου της άτυχης γυναίκας, ανέφερε ότι τα τραύματα ήταν συγκεντρωμένα και σχετικά στοχευμένα, «κάτι που υποδεικνύει ότι υπήρχε μία σταθερότητα στο χέρι».

Την Παρασκευή απολογείται ο 54χρονος – Επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 54χρονος, που οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον της Ανακρίτριας, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Ο συνήγορος του 54χρονου, Κωνσταντίνος Γαλανός, ανέφερε πως ο πελάτης του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε αγωγή γι’ αυτά.

«Ο κατηγορούμενος λάμβανε αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή τον τελευταίο χρόνο, ενώ πριν από περίπου 20 ημέρες είχε επεισόδιο απώλειας συνείδησης και διακομίστηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών, απ’ όπου έλαβε επιπλέον αγωγή», δήλωσε.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου είπε αρχικά ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του 54χρονου, επιβεβαιώνοντας πως ασκήθηκε σε βάρος του πελάτη του, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς και ότι πήρε προθεσμία για να απολογηθεί «την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί».

Στη συνέχεια, εξήγησε το πώς έφτασε ο 54χρονος στη γυναικοκτονία, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Το Σάββατο πήγε στο χωριό, για να μπορέσουν να δουν τα παιδιά του τη μητέρα τους, καθώς το μικρότερο παιδί, το 13χρονο, το φρόντιζε κυρίως ο ίδιος. Η σύζυγος το είχε αφήσει στον ίδιο να το φροντίζει. Το είχε άτυπα υπό τη δική του επιμέλεια», δήλωσε ο κ. Γαλανός.

Και προσέθεσε: «Χθες το πρωί, ο 54χρονος και το θύμα είχαν ένα έντονο λεκτικό και φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, αυτός μετά από αυτό πήρε ένα όπλο και τη σκότωσε. Δεν είναι καθόλου ψύχραιμος και σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο 54χρονος λαμβάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, υπήρξε κάποιο σοβαρό επεισόδιο πριν από περίπου 20 μέρες και είχε οδηγηθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου του διπλασιάστηκε και η δόση των φαρμάκων», όπως είπε.

Έγκλημα στη Λάρισα: Ο δράστης ηχογράφησε στο κινητό τη δολοφονία της γυναίκας του!

Έγκλημα στη Λάρισα: Η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του 54χρονου - στο πλαίσιο της προανακρίσης - που το μεσημέρι της Τρίτης δολοφόνησε τη 43χρονη σύντροφό του στη Σωτηρίτσα «έκρυβε» σημαντικά ευρήματα για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας Λάρισας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες τnς εφημερίδας «Ελευθερία», ο δράστης φέρεται να έχει ηχογραφήσει τη στιγμή της δολοφονίας, πράξη που δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με άλλες πηγές στο ηχητικό αρχείο ακούγονται διάλογοι μεταξύ του δράστη και του θύματος, όπως και πυροβολισμοί.

Η κατασχεθείσα συσκευή θα αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Θυμίζεται πως το έγκλημα σημειώθηκε σε ταβέρνα της περιοχής, ιδιοκτησίας του αδερφού της άτυχης γυναίκας, η οποία εργαζόταν εκεί από τον Μάρτιο. Την 43χρονη τραυμάτισε θανάσιμα ο 54 ετών σύζυγός της (με καταγωγή από τη Λιβαδειά) πυροβολώντας τη με περίστροφο σε διάφορα σημεία του σώματος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανέφερε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, στο θύμα εντοπίστηκε τραύμα από σφαίρα ανάμεσα στα φρύδια, που εκτιμάται ότι μπορεί και να αποτέλεσε τη χαριστική βολή.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share