Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Τοπαλούδη - Αδελφή του δεύτερου κατηγορούμενου κατέθεσε: «Με την Ελένη είχαν σχέση. Συνομιλούσαν μέσω messenger»

Σοκάρουν τα όσα κατέθεσε

4 Μαΐου 2020 20:11
Δίκη Τοπαλούδη - Αδελφή του δεύτερου κατηγορούμενου κατέθεσε: «Με την Ελένη είχαν σχέση. Συνομιλούσαν μέσω messenger»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αδελφή του δεύτερου κατηγορούμενου της υπόθεσης δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδης, που είναι αλβανικής καταγωγής, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής του στο έγκλημα, κατά την υπεράσπιση του.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου άναψαν τα αίματα και κατηγορούνται για ψευδομαρτυρίες, η μάρτυρας χαρακτήρισε τον αδελφό της ως ένα άτομο που είχε υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο λόγω της καταγωγής του. Ωστόσο, όπως είπε ο αδελφός της δεν θα μπορούσε να κάνει κακό στην νεαρή φοιτήτρια. "Με την Ελένη είχαν σχέση. Ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω messenger» είπε η μάρτυρας για τον κατηγορούμενο αδελφό της, αναφέροντας μάλιστα στο δικαστήριο ότι σήμερα μπόρεσε να μιλήσει στον πατέρα της αδικοχαμένης Ελένης και να του ζητήσει συγνώμη.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός της περί σχέσης μεταξύ του θύματος και του κατηγορουμένου αδελφού της προκάλεσαν την αντίδραση του πατέρα της Ε. Τοπαλούδη. Επιπλέον η μάρτυρας αναφερόμενη στα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη υποστήριξε ότι η αδικοχαμένη φοιτήτρια είχε προτείνει στον αδελφό της εκείνο το μοιραίο βράδυ «να βγουν τρία άτομα μαζί».

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο η αδελφή του δεύτερου κατηγορούμενου της υπόθεσης ανέφερε καταρχάς πως σήμερα βρήκε την ψυχική δύναμη να μιλήσω στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη και να ζητήσει συγγνώμη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση της με τον κατηγορούμενο αδελφό της την οποία περιέγραψε ως εξής: «Είχαμε κοντινή σχέση. Έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από άπλετη αγάπη και είναι ιδιαίτερης εμπιστοσύνης. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας. Του είχε δημιουργηθεί χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει. …Είχε τρεις μεγάλες σχέσεις σε διάρκεια και ήταν ιδιαίτερα δοτικός».

Αναφερόμενη στον έτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης από την Ρόδο υποστήριξε ότι η ίδια δεν τον γνωρίζει. «Πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει ο αδελφός μου ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι. Είχαν γνωριστεί στο γυμναστήριο αρχές καλοκαιριού» «Μου είχε φανεί διαφορετική η σχέση τους, ότι τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευκαιρία».

Μιλώντας για τη σχέση του αδελφού της με την Ελένη Τοπαλούδη η μάρτυρας κατέθεσε: «Με την Ελένη είχαν σχέση. Ο αδελφός μου ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω messenger. Σε συναντήσεις τους μιλούσαν για ταξίδια. Είχαν συναντηθεί τέσσερις φορές από κοντά. Είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της».

Καταθέτοντας για τις στιγμές πριν τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018, η μάρτυρας είπε: «Εκείνη την ημέρα ο αδελφός μου και η Ελένη μιλούσαν από το μεσημέρι και είχαν πει ότι θα βγουν να πάνε για σουβλάκια. Κατά τις 10:00 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο. Τα όσα έγιναν τα μάθαμε από την τηλεόραση. Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε επειδή πρόδωσα την αγάπη σου. Αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε μα την υπερασπιστεί».

Στο δικαστήριο έλαβε όμως χώρα και ο εξής διάλογος μεταξύ της προέδρου και της μάρτυρος:

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη για δοκιμάσουν νέα πράγματα…

Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν;

Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί.

Πρόεδρος: Τι να κάνουν;

Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της Ελένης δεν μπορώ να πω…

Στο σημείο αυτό πατέρας της Ε. Τοπαλούδη αντέδρασε λέγοντας τα εξής στη μάρτυρα: «Γιατί όταν πήγε να την φιλήσει η Ελένη γύρισε από την άλλη μεριά;».

Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους.

Πατέρας Τοπαλούδη: Γι' αυτό γύρισε από την άλλη μεριά;

Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σε αυτό το σπίτι (σ.σ. στο εξοχικό του έτερου κατηγορουμένου);

Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου….

Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως.

Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα που έλεγε: «Τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο».

Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη έκανε πρόταση στον αδελφό σας; Και ο αδελφός σας τι της απάντησε;

Μάρτυρας: Ναι

Ακόμη, σε άλλο σημείο της διαδικασίας μεταξύ της προέδρου και της μάρτυρος διεμήφθη ο εξής διάλογος:

Μάρτυρας: Ο αδελφός μου δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει.

Πρόεδρος: Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο…

Μάρτυρας: Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share