Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Άναψαν τα αίματα» και πάλι στη δίκη για την Ελένη Τοπαλούδη - «Κυνηγούν» για ψευδορκία τον πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου

Χαμός!

4 Μαΐου 2020 16:57
«Άναψαν τα αίματα» και πάλι στη δίκη για την Ελένη Τοπαλούδη - «Κυνηγούν» για ψευδορκία τον πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Άναψαν» τα αίματα και πάλι στη δίκη για την Ελένη Τοπαλούδη, με την πολιτική αγωγή και την έδρα να ενίσταται απέναντι στον πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου, που κατέθεσε σήμερα (4/5) υπό των μέτρων περιορισμού, λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας ανέφερε, ότι ο γιος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και πριν από τον φόνο. Η κατάθεση αυτή εξόργισε την πολιτική αγωγή και την έδρα, οι οποίοι αναμένεται να του κάνουν δίωξη για ψευδορκία. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, είχε προηγηθεί μια συγκλονιστική δήλωση του πατέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Αυστηρά μέτρα λόγω κορωνοϊού

Χωρίς την παρουσία κοινού και με παρόντες τους βασικούς παράγοντες της δίκης, ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Η δίκη διεξάγεται παρά το γεγονός, ότι τα ποινικά δικαστήρια δεν έχουν ακόμα επαναλειτουργήσει, προκειμένου να προλάβει η δικαιοσύνη να μην λήξουν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων.

Πάντως την πρώτη ημέρα μερικής άρσης των μέτρων για την πανδημία και στη δικαιοσύνη, η μοναδική δίκη που γίνεται είναι αυτή της Ελένης Τοπαλούδη, η εικόνα ήταν πρωτόγνωρη.

Στη δικαστική αίθουσα περίπου εκατό τετραγωνικών υπήρχαν περί τα 20 συνολικά άτομα ( δικαστές, δικηγόροι, μάρτυρας που κατέθετε) χωρίς δημοσιογράφους και κοινό.

Επίσης στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου διεξάγονται ορισμένες ειδικές διαδικασίες η κατάσταση θύμιζε μονάδα νοσηλείας, με θερμομετρήσεις, μάσκες, γάντια και λοιπά.

Δεκάδες υποψήφιοι ένορκοι ήταν συγκεντρωμένοι για τις υποθέσεις που επρόκειτο τυπικά να ξεκινήσουν. Η γραμματέας βγήκε έξω φωνάζοντας τα ονόματα τους προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι παρόντες και η κλήρωση των ενόρκων έγινε εντός του κτιρίου.

«Υπήρχε αίμα της σε πολλά σημεία μέσα στο σπίτι του 23χρονου»! Τρομάζει στην κατάθεσή της στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη η βιοχημικός της Αστυνομίας! (video)

Τη σκληρότητα του εγκλήματος και την κακοποίηση που υπέστη η φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη περιέγραψε στην σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η βιοχημικός της ελληνικής αστυνομίας, Σοφία Γκούγκουρα. Δείτε και τι είπε ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού για τον ψυχικό Γολγοθά που βιώνει η οικογένειά του.

Η μάρτυρας εισέφερε στο δικαστήριο σοκαριστικά στοιχεία για την δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, αφού ήταν εκείνη που ανίχνευσε γενετικό υλικό του θύματος αλλά και των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του, τόσο μέσα στο σπίτι κατά την δικογραφία η φοιτήτρια βιάσθηκε, όσο και από την περιοχή που εντοπίστηκε η σορός της.

Ταινία τρόμου θύμιζε το σκηνικό που αντίκρυσε η ειδικός της αστυνομίας στο εξοχικό του 23χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου, καθώς βρήκε κηλίδες αίματος της άτυχης Ελένης ακόμη και στο ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου, ενώ τα ίχνη αίματος συνεχίστηκαν στο αυτοκίνητο του 23χρονου κατηγορουμένου, με το οποίο μετέφεραν μέχρι τη θάλασσα την φοιτήτρια και την έριξαν ζωντανή.

«Έχει βρεθεί αίμα της Τοπαλούδη σε διαφορά σημεία μέσα στο σπίτι, σε πλακάκια στη βάση της μπανιέρας, στην κουρτίνα του μπάνιου. Ίχνη υπήρχαν και στο όχημα από την πλευρά του συνοδηγού, στην πόρτα κοντά στο λάστιχο, όπως επίσης και στο προσκέφαλο του καθίσματος» ανέφερε η μάρτυρας, συμπληρώνοντας ότι υπήρχαν και λανθάνοντα δείγματα αίματος, δηλαδή σκουπισμένο αίμα.

Σχετικά το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο οι κατηγορούμενοι, χτύπησαν, κατά τη δικογραφία την νεαρή κοπέλα στο κεφάλι, η μάρτυρας εξήγησε ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο βρέθηκε μέσα στη θάλασσα αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία επάνω του αφού παρέμεινε μέσα στο νερό και μάλιστα σε υψηλή αλατότητα.

Εισαγγελέας: Αυτή η εικόνα των διάσπαρτων κηλίδων αίματος μέσα στο σπίτι ακόμη και στο ταβάνι τι ακριβώς μπορεί αν δείξει σε έναν επιστήμονα; Για παράδειγμα ότι το θύμα μεταφέρθηκε; Κυνηγήθηκε;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει η γενετική ανάλυση.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της δίκης ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά προσήλθε λίγο αργότερα μονολογώντας ξυπόλυτος, με την πρόεδρο να διατάσσει την αποχώρηση του.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share