Έγκλημα στην Φοινικούντα – Αποκάλυψη Καλλιακμάνη: «Σύντομα η σύλληψη του δράστη, ίσως και να έχει ταυτοποιηθεί»

«Προφανώς δεν είναι ανακοινώσιμα αυτά που γνωρίζουν οι συνάδελφοι», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Για τη μυστηριώδη υπόθεση του εγκλήματος στην Φοινικούντα, κλήθηκαν να μιλήσουν η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, και ο επίτιμος Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το πρωί της Παρασκευής (10/10).
Αρχικά, η κ. Δημογλίδου τόνισε πως «προφανώς δεν είναι ανακοινώσιμα αυτά που γνωρίζουν οι συνάδελφοι, τόσο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών όσο και της τοπικής αστυνομίας, που έχει κάνει ήδη μία εξαιρετική δουλειά» και συμπλήρωσε ότι «Το Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να μας εκπλήσσει κάθε φορά, να λειτουργεί αθόρυβα και στο τέλος να φτάνει στην εξιχνίαση».
Έπειτα, υπογράμμισε: «Σε αυτή την υπόθεση, θα έχουμε πάλι την ίδια πορεία. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, δεν είναι ένα έγκλημα που έχει γίνει στο κέντρο της Αθήνας, που θα υπήρχε πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό και αρκετές μαρτηρίες. Όμως, οι αστυνομικοί κάνουν σταθερά βήματα, υπάρχουν στοιχεία. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην ταυτοποίηση του δράστη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε προχωρήσει την έρευνα».
Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε ότι οι έρευνες εστιάζουν σε προσωπικά κίνητρα, πιθανώς κληρονομικά, εφόσον δεν είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές. Σε ερώτηση αν η δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ σχετίζεται με τις προηγούμενες επιθέσεις που είχε δεχθεί, η ίδια απάντησε πως αυτό είναι «πολύ πιθανό, γιατί δεν έδωσε στοιχεία στην Αστυνομία. Άλλωστε, μία από αυτές είχε καταγγελθεί».
«Διαρέεται ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν στη σύλληψη»
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε: «Είναι ένα μυστήριο. Μπορεί να μας εκπλήξει ο δολοφόνος, γιατί είναι περίεργη η συμπεριφορά του. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι ο ίδιος που πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο πριν λίγο καιρό τον άνθρωπο αυτό».
Διαβάστε επίσης
Και σημείωσε έπειτα πως «ο ανιψιός είπε ότι την ώρα που μπήκε ο δολοφόνος και είπε στον 68χρονο “θέλω δωμάτιο”, εκείνος τον ειρωνεύτηκε, του είπε “πώς το θες το δωμάτιο”. Αν είναι έτσι, αν το κατάλαβε καλά, πάει να πει ότι τον ήξερε. Δεν ειρωνεύεσαι κάποιον που έρχεται και ζητάει δωμάτιο».
Τέλος, ο επίτιμος Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής υποστήριξε ότι «ξέρει η Αστυνομία, γιατί αυτό που διαρρέεται είναι ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν στη σύλληψη. Για να λένε ότι θα φτάσουν στη σύλληψη, πάει να πει ότι ίσως και να τον έχουν ταυτοποιήσει».





