Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

«Καμπανάκι» ΕΟΦ: Μην αγοράζετε αυτό το προϊόν για αδυνάτισμα

Μεγάλη προσοχή!

18 Ιανουαρίου 2021 16:14
«Καμπανάκι» ΕΟΦ: Μην αγοράζετε αυτό το προϊόν για αδυνάτισμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για προϊόν τούρκικης προέλευσης που προωθείται για το αδυνάτισμα, έχοντας πριν λίγες μέρες κατασχέσει και οδοντόκρεμα!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, με επίσημη ανακοίνωσή του, και σε συνέχεια του δελτίου τύπου που είχε αναρτηθεί στις 17/8/2020 στην επίσημη ιστοσελίδα του για το προϊόν My Lisaa Mixed Herbal Tea, κατόπιν νεότερης ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος My Lisaa κάψουλες.

Το προϊόν αυτό είναι τούρκικης προέλευσης, προωθείται για το αδυνάτισμα και σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα των γερμανικών αρχών βρέθηκε να περιέχει την φαρμακευτική δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Η σιβουτραμίνη είναι μία δραστική ουσία η οποία αποσύρθηκε από το 2010 από την αγορά για λόγους ασφάλειας, καθώς η κατανάλωσή της συνδέθηκε με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Προειδοποίηση ΕΟΦ: Ανακαλούνται αντισηπτικά μαντηλάκια

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ καθώς προχώρησε στην ανάκληση των αντισηπτικών μαντηλιών Activemed καθώς το προϊόν δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από τον Οργανισμό άδεια.

Η εταιρεία HOTEL WARE HELLAS A.E.B.E., που διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά, οφείλει να το αποσύρει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Παράλληλα χθες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε προειδοποίηση για τις μάσκες και συγκεκριμένα για το ποιες είναι μόνο για ενήλικες και όχι για πάνω από 5 ώρες

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε αντισηπτικά μαντηλάκια

Η απόφαση αναφέρει:

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του βιοκτόνου Activemed-αντισηπτικά μαντηλάκια, διότι δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από τον ΕΟΦ άδεια κυκλοφορίας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία HOTEL WARE HELLAS A.E.B.E., που διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά,οφείλεινα τοαποσύρειμέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share