Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί 24 σταθμοί του μετρό

Αναλυτικά οι σταθμοί που έκλεισαν

6 Δεκεμβρίου 2020 13:12
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί 24 σταθμοί του μετρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι", "Βικτώρια" και "Σεπόλια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό "Αττική", "Ευαγγελισμός" και "Μ. Μουσικής".

Λίγο μετά τις 12, με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν και άλλοι σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού και συγκεκριμένα οι: Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Συγγρού_Φιξ, Ν. Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μεταξουργείο στις γραμμές 2 και 3.

Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Κ.Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Θυμίζεται πως χθες, δημοσιεύθηκε η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου. Η απόφαση έχει ισχύ από τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα σήμερα.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές ατόμων από την πλατεία Εξαρχείων - Αποκλεισμένο το μνημείο του

Ενταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 11 στα Εξάρχεια όταν μικρή ομάδα ατόμων επιχείρησε να κάνει πορεία στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Περίπου είκοσι άτομα άνοιξαν πανό και αποπειράθηκαν να προχωρήσουν συγκροτημένα σε πορεία με αποτέλεσμα αστυνομικές δυνάμεις να δημιουργήσουν αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί δέκα άτομα, μέλη του ΚΚΕ-μλ. Σημειώνεται ότι οι κλειστοί σταθμοί του μετρό -με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.- ανέρχονται πλέον σε δέκα. Από το πρωί πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Ωστόσο από χθες ξεκίνησαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιατών στον Κολωνό ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αποκλεισμένο το μνημείο του

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Οι έλεγχοι περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένος κόσμος σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών που ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, βρέθηκε ενώπιον ισχυρής ομάδας αστυνομικών που προχώρησε σε 10 προσαγωγές.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, κλούβες και αύρες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας απαγορεύοντας τις δημόσιες συναθροίσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share