Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στον Κολωνό

Τι υποστηρίζει η ΓΑΔΑ

5 Δεκεμβρίου 2020 17:22
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στον Κολωνό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και αστυνομικούς σημειώθηκαν στην περιοχή του Κολωνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όταν κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα Κολωνού, βρήκαν απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο με απόφαση της ΕΛΑΣ κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό αύριο.

Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση, ενώ οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα. Η αστυνομία ώθησε την ομάδα των αντιεξουσιαστών προς τον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια και εκεί διαλύθηκαν.

Τι υποστηρίζει η ΓΑΔΑ

Σε σύγχυση η ΓΑΔΑ προσπαθεί να ξεκαθαρίσει πώς 50 άτομα κατάφεραν να κάνουν πορεία -χωρίς να φτάσουν στο ΑΤ Κολωνού και να διαλυθούν στο μετρό των Σεπολίων.

Η ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους τονίζει μεν ότι τα άτομα δεν έφτασαν στο Τμήμα αλλά ότι ακόμη δεν γνωρίζουν πώς και αν ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

Η Μάγδα Φύσσα υπογράφει το κάλεσμα μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Η Μάγδα Φύσσα συνυπογράφει το κάλεσμα για την εκδήλωση μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί.

Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι.», καταλήγει το κάλεσμα που υπογράφουν περισσότεροι από 600 δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ακτιβιστές, συλλογικότητες, φοιτητές, αγρότες, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, γιατροί, κ.λπ.

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού.

Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί.

Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση.

Για να παραμείνουμε άνθρωποι.».

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και οι καλλιτέχνες

  • Θανάσης Παπακωνσταντίνου,
  • Σωκράτης Μάλαμας,
  • Γιάννης Αγγελάκας,
  • Νατάσα Μποφίλιου,
  • Σπύρος Γραμμένος,
  • Ματούλα Ζάμάνη,
  • οι δικηγόροι Αννυ Παπαρρούσου,
  • Θανάσης Καμπαγιάννης, Γ
  • ιώργος Κακαρνιάς,
  • Κώστας Παπαδάκης,
  • Χρυσούλα Πετσιμέρη,
  • ο ηθοποιός-ερμηνευτής Δημήτρης Πουλικάκος και πολλοί άλλοι.

Υπενθυμίζεται δε ότι προς αποφυγή των συναθροίσεων, λόγω του lockdown, η αστυνομία ετοιμάζεται να εφαρμόσει μέτρα την Κυριακή με απαγόρευση των συναθροίσεων στα πρότυπα εκείνων, που είχε λάβει φέτος και κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share