Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Σε ποιες περιοχές πραγματοποιούνται rapid test

Που θα βρίσκονται οι ΚΟΜΥ

1 Δεκεμβρίου 2020 11:52
Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Σε ποιες περιοχές πραγματοποιούνται rapid test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι τις τελευταίες ημέρες να έχουν μειωθεί στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν σταματάει την εξάπλωση του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας διχασμός στο πότε αναμένεται να γίνει η άρση του lockdown.

Συγκεκριμένα και σήμερα Τρίτη 1 Δεκεμβρίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) κάνουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου αλλιώς και rapid test, μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) σε περιοχές της χώρας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν να κάνουν rapid test μέσα από την διαδικασία του drive through.

Οι έλεγχοι γίνονται μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις εξής περιοχές:

  • Αχαΐα: Παλαιά διόδια Αιγίου, 10:00-14:00
  • Νάουσα Πάρου 10:00-14:00
  • Ρόδος: Λ. Κρεμαστής, 12:00-15:00
  • Αργολίδα: Επαρχιακή οδός Κρανιδίου, 10:00-14:00
  • Λάρισα: Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, 10:00-16:00

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Πότε θα το λάβει η Ελλάδα - Πότε θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί

Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα συνεχίζει να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει λύσεις στο να το περιορίσει όσο μπορεί με την άρση του lockdown να φαίνεται ότι θα πάρει παράταση και ότι όποτε είναι να ανοίξει θα γίνει σταδιακά.

Ακόμη το θέμα του εμβολίου στην Ελλάδα φαίνεται να είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία απασχολεί τις τελευταίες μέρες όπου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε ότι μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου. Σύντομα ελπίζουμε να εμβολιάσουμε ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε ότι τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβει η Ελλάδα τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά του εμβολίου, αλλά και στο ζήτημα των σημείων εμβολιασμού. Έχουμε καταλήξει σε ένα μεγάλο αριθμό εμβολιαστικών κέντρων» είπε ενώ όπως ξεκαθάρισε ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής, μιλώντας στο MEGA.

«Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για ανάγκη εμβολιασμού. Οικειοθελής ο εμβολιασμός. Να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Να πάμε στο εμβόλιο, όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης, έχουν υψηλό στάδιο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξ΄αυτού. Δεν υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής η όποιος ασχολείται με διοίκηση νοσοκομείων, που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία του να εμβολιάζεται κάποιος» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι «επίκαιρη» η συζήτηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου πρόκειται να γίνει ο πρώτος εμβολιασμός.

«Έχουμε μεγάλο αριθμό θυμάτων. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξουμε, παρά μόνο εάν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Δεν θα γίνει καμία παραχώρηση στη δημόσια υγεία. Το κρίσιμο είναι να διαχειριστούμε την κρίση» ανέφερε. Χαρακτήρισε «πρώιμη» τη συζήτηση για άρση του lockdown στις 7 η 14 Δεκεμβρίου, αλλά και για την επαναλειτουργία της εστίασης ή την ελεύθερη μετακίνηση σε όλη την επικράτεια.

«Το υποσύνολο της αγοράς που θα ανοίξει θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρά μέτρα. Τα Χριστούγεννα δεν θα προσιδιάζουν με αυτά που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Θα είναι Χριστούγεννα του αυτοπεριορισμού. Υπάρχουν σχέδια (για την επαναλειτουργία) με γεωγραφική κατανομή. "Αν θα ανοίξει και που, ποιο μέρος της αγοράς". Το δεύτερο σχέδιο είναι με ποια σειρά θα ανοίξουν. Ημερομηνίες όμως δεν έχουν υπάρξει».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share