Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - Λαμία: Συνεχίζεται η τραγωδία - Δύο ακόμη νεκροί από τον ιό

Έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες μέρες

1 Δεκεμβρίου 2020 11:20
Κορωνοϊός - Λαμία: Συνεχίζεται η τραγωδία - Δύο ακόμη νεκροί από τον ιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζει ο κορωνοϊός την πορεία του στην Ελλάδα όπου ακόμη σημειώνονται αρκετοί θάνατοι αλλά και διασωληνωμένοι από τον ιό με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο δύσκολα τα σενάρια για την άρση του κορωνοϊού αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα δεν τα κατάφερε ο 83χρονος Ρομά που εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και κατέληξε από την επικίνδυνη ασθένεια τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανεβάζοντας τα θύματα στην περιοχή στα έξι. Ο 83χρονος είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα και είχε πρόσφατα χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με το lamiareport, νωρίτερα, ένας ακόμη ηλικιωμένος Λαμιώτης, που δεν νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λαμίας, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή από ανακοπή, έχοντας διαγνωσθεί με κορωνοϊό.

Η κατάσταση στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας μπορεί να είναι ελεγχόμενη, δεν παύει όμως να είναι πιεστική, καθώς τα σοβαρά περιστατικά αυξάνονται και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποδεικνύεται στην πράξη ότι δε φτάνει.

Δύο ακόμη νεκροί από κορωνοϊό ανακοινώθηκαν από το Νοσοκομείο της Λαμίας.

Φυσικά έχουν καταγράψει τις προκηρύξεις για την μόνιμη πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, όμως οι διαδικασίες παρά τις εξαγγελίες αποδεικνύονται μακροχρόνιες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι προκηρύξεις καταλήγουν χωρίς ενδιαφερόμενους.

Γεγονός είναι ότι το ίδιο σχεδόν προσωπικό που λειτουργούσε πριν από οκτώ μήνες προσπαθεί να ανταπεξέρθει στις νέες, σχεδόν πολεμικές, συνθήκες. Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή λειτουργούν 8 κρεβάτια κανονικής ΜΕΘ και 11 ΜΕΘ covid, ενώ στο πέτρινο κτίριο το οποίο λειτουργεί σαν κλινική κορωνοϊού οι ασθενείς έφτασαν τους 47!

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Πότε θα το λάβει η Ελλάδα - Πότε θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί

Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα συνεχίζει να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει λύσεις στο να το περιορίσει όσο μπορεί με την άρση του lockdown να φαίνεται ότι θα πάρει παράταση και ότι όποτε είναι να ανοίξει θα γίνει σταδιακά.

Ακόμη το θέμα του εμβολίου στην Ελλάδα φαίνεται να είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία απασχολεί τις τελευταίες μέρες όπου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε ότι μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου. Σύντομα ελπίζουμε να εμβολιάσουμε ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε ότι τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβει η Ελλάδα τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά του εμβολίου, αλλά και στο ζήτημα των σημείων εμβολιασμού. Έχουμε καταλήξει σε ένα μεγάλο αριθμό εμβολιαστικών κέντρων» είπε ενώ όπως ξεκαθάρισε ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής, μιλώντας στο MEGA.

«Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για ανάγκη εμβολιασμού. Οικειοθελής ο εμβολιασμός. Να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Να πάμε στο εμβόλιο, όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης, έχουν υψηλό στάδιο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξ΄αυτού. Δεν υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής η όποιος ασχολείται με διοίκηση νοσοκομείων, που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία του να εμβολιάζεται κάποιος» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι «επίκαιρη» η συζήτηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου πρόκειται να γίνει ο πρώτος εμβολιασμός.

«Έχουμε μεγάλο αριθμό θυμάτων. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξουμε, παρά μόνο εάν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Δεν θα γίνει καμία παραχώρηση στη δημόσια υγεία. Το κρίσιμο είναι να διαχειριστούμε την κρίση» ανέφερε. Χαρακτήρισε «πρώιμη» τη συζήτηση για άρση του lockdown στις 7 η 14 Δεκεμβρίου, αλλά και για την επαναλειτουργία της εστίασης ή την ελεύθερη μετακίνηση σε όλη την επικράτεια.

«Το υποσύνολο της αγοράς που θα ανοίξει θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρά μέτρα. Τα Χριστούγεννα δεν θα προσιδιάζουν με αυτά που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Θα είναι Χριστούγεννα του αυτοπεριορισμού. Υπάρχουν σχέδια (για την επαναλειτουργία) με γεωγραφική κατανομή. "Αν θα ανοίξει και που, ποιο μέρος της αγοράς". Το δεύτερο σχέδιο είναι με ποια σειρά θα ανοίξουν. Ημερομηνίες όμως δεν έχουν υπάρξει».

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share