Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής

Τέλος στο εκλογικό θρίλερ!

7 Νοεμβρίου 2020 18:48
Εκλογές ΗΠΑ 2020: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη νίκη στην πολιτεία όπου γεννήθηκε, που θα του αποφέρει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να νικήσει, ενώ μπροστά πέρασε και στην Τζόρτζια.

Η πολιτεία της Πενσιλβάνια, με τους 20 εκλέκτορες, ήταν καθοριστική για τη νίκη. Όπως μεταδίδεται στα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει πλέον 273 εκλέκτορες και θεωρείται δεδομένο πως θα είναι ο νικητής.

Ο Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παρακολουθούσε το εκλογικό «θρίλερ» των τελευταίων ωρών μαζί με την οικογένειά του, στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ. Εκεί πληροφορήθηκε και τα νέα που τον θέλουν να είναι ο νικητής της Πενσιλβάνια, μια επικράτηση κομβική για να γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Αμερική ετοιμάζονται για το νικητήριο διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα. Στην τελευταία του ομιλία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ανέφερε πως «Ποτέ μην ξεχνάτε: Οι μετρήσεις δεν είναι απλώς αριθμοί. Εκπροσωπούν τις ψήφους και τους ψηφοφόρους, τους άνδρες και τις γυναίκες που ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμα ακρόασης της φωνής τους».

Εκλογές ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι παίρνουν αποστάσεις από τον Τραμπ

Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί αποστασιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατήγγειλε χθες «νοθεία» στις εκλογές των ΗΠΑ της 3ης Νοεμβρίου, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται σε πολιτείες-κλειδιά.

«Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται τρελό», έκρινε ο Άνταμ Κίνζινγκερ, βουλευτής που εκλέγεται στο Ιλινόι. Εάν υπάρχουν τεκμηριωμένες ανησυχίες για νοθεία, πρόσθεσε, θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Τάχθηκε εναντίον της διασποράς «παραπληροφόρησης».

«Δεν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστεί κανένας τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος απόψε χωρίς να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία στη χώρα μας. Η Αμερική καταμετρά τις ψήφους, και πρέπει να σεβαστούμε τα αποτελέσματα, όπως κάναμε πάντα», σημείωσε ο Λάρι Χόγκαν, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ.

«Εάν οποιοσδήποτε διαθέτει αποδείξεις ότι έγινε κάτι παράνομο, πρέπει να τις παρουσιάσει και το ζήτημα να διευθετηθεί. Οτιδήποτε λιγότερο πλήττει την ακεραιότητα των εκλογών μας, είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας», σημείωσε ο Πολ Μίτσελ, βουλευτής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν.

Ο γερουσιαστής Πατ Τούμι, ο οποίος εκπροσωπεί την Πενσιλβάνια, επισήμανε από την πλευρά του ότι δεν έχει δει απολύτως καμία απόδειξη πως διαπράχθηκε εκτεταμένη νοθεία, ενώ ένα βήμα πριν την εκλογή του είναι ο Τζο Μπάιντεν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share