Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Πάνω από 500 κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα - Ένα βήμα πριν από το επίπεδο 4 τα Ιωάννινα

Την κατάσταση προσπαθούν να ελέγξουν οι υγειονομικές αρχές

20 Οκτωβρίου 2020 16:09
Πάνω από 500 κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα - Ένα βήμα πριν από το επίπεδο 4 τα Ιωάννινα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα εξαπλώνεται όλο και περισσότερο προκαλώντας πολλά προβλήματα σε όλες τις περιοχές με τις υγειονομικές αρχές να προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα το επίκεντρο της αύξησης εντοπίζεται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ήδη, έχει σημάνει συναγερμός και επί τάπητος βρίσκονται μέτρα όπως το να γίνει υποχρεωτική παντού, και στους εξωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ραγδαία αύξηση που είναι πιθανό να αποτυπωθεί και στα σημερινά κρούσματα, ήταν κρίσιμη παράμετρος που οδήγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να μην ανοίξουν οι κερκίδες των γηπέδων για τους φιλάθλους, παρά το γεγονός ότι χθες είχε δοθεί το «πράσινο φως».

Στη Βόρεια Ελλάδα τα κρούσματα έχουν ραγδαία αύξηση με τις υγειονομικές αρχές να σκέφτονται τι να κάνουν

Από χθες τόσο οι λοιμωξιολόγοι, όσο και η κυβέρνηση βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αφού εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός - ρεκόρ των 508 κρουσμάτων της περασμένης Παρασκευής είναι πιθανό να ξεπεραστεί. Για την καταγραφή και αποτίμηση της κατάστασης έγινε χθες σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και το απόγευμα χθες τηλεδιάσκεψη με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αφού εκεί εντοπίζεται ανησυχητική αύξηση.

Η Θεσσαλονίκη παρέμεινε μεν στο επίπεδο συναγερμού 2, αλλά τόσο ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσαν ότι «βρίσκεται ένα βήμα πριν τον "πορτοκαλί" συναγερμό».

Δύσκολες στιγμές για τα Ιωάννινα - Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων - Ένα βήμα πριν το "επίπεδο" 4

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, όπου και εξετάστηκε η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι δύο παιδιά ηλικίας 7 και 14 είναι θετικά στον κορωνοϊό όπου και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Τα κρούσματα στα Ιωάννινα φαίνεται να αυξάνονται αρκετά γρήγορα με αποτέλεσμα να πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη τον μήνα Οκτώβριο, έχοντας ενταχθεί σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, και σε συνέχεια των όσων είχαν συζητηθεί στην επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά το περασμένο Σάββατο στα Ιωάννινα.

Από την ενημέρωση που έγινε για τα κρούσματα που εντοπίζονται και τις ιχνηλατήσεις που ακολουθούν διαπιστώνεται ότι η διασπορά του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι μεγάλη και ανησυχητική, καθώς εντοπίζονται περιπτώσεις όχι μόνο σε καταστήματα εστίασης, αλλά και σε εργασιακούς χώρους με πολυάριθμο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν οδηγίες για εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους και λήψη πρόσθετων μέτρων σε επιχείρηση στην οποία εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ένα βήμα πριν το επίπεδο 4 βρίσκονται τα Ιωάννινα με αποτέλεσμα να πρέπει να παρθούν μέτρα

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημάνθηκαν επίσης τα ακόλουθα:

  1. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο εστίασης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων και να υποβάλλονται ανά τακτά διαστήματα σε τεστ. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση στους επαγγελματίες του Μετσόβου να προσέλθουν αύριο στα τεστ που θα διενεργήσει ο ΕΟΔΥ.
  2. Οι ιατροί εργασίας των επιχειρήσεων θα πρέπει να ενημερώνουν τους εργαζόμενους, αλλά και να μεριμνούν για την τήρηση των προληπτικών μέτρων, συνδράμοντας και το έργο των ιχνηλατήσεων, προκειμένου να αποτρέπεται η διασπορά του κορονοϊού εντός των εργασιακών χώρων.
  3. Πρέπει να τηρείται σε απόλυτο βαθμό το καθεστώς καραντίνας από όσους έχουν τεθεί σε αυτό.
  4. H διενέργεια rapid test θα πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένα εργαστήρια με υπεύθυνους γιατρούς, καθώς όσα τυχόν διενεργούνται σε άλλους χώρους δεν παρέχουν καμία ασφάλεια.

Τέλος απευθύνεται για μια ακόμη φορά έκκληση, αφενός στους πολίτες για να εφαρμόζουν με αυστηρότητα τα μέτρα και να χρησιμοποιούν καθολικά τη μάσκα, αφετέρου στους επαγγελματίες ώστε να τηρούν τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση μέτρα, προκειμένου να μην οδηγηθεί η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων στο επίπεδο 4 που θα σημάνει γενικό lockdown.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share