Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown 14 περιοχές της χώρας - Ποιες είναι (Video)

Ποιες είναι ένα βήμα πριν το «κόκκινο»

18 Οκτωβρίου 2020 20:10
Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown 14 περιοχές της χώρας - Ποιες είναι (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με το κορωνοϊό να συνεχίζει να μαστίζει και την Ελλάδα, ένα βήμα πριν φτάσουν στο επίπεδο 4 και τεθούν σε lockdown βρίσκονται 14 περιοχές της χώρας.

Τα επιδημιολογικά φορτία στους συγκεκριμένους νομούς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμμένα με τους ειδικούς να τονίζουν πως τα μέτρα αυτοπροστασίας και υγιεινής πρέπει να τηρούνται από όλους με μεγάλη προσοχή.

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να φανεί εάν και άλλοι νομοί μετά την Κοζάνη μπουν σε lockdown.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για το πιθανό lockdown σε 14 περιοχές της Ελλάδας:

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη:14 μαθητές-αθλητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη καθώς 14 μαθητές-αθλητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές που αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, οι οποίοι προπονούνται σε δημοτικό χώρο-Γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης. Ενώ, κρούσματα επιβεβαιώθηκαν και στη Βουλή.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων σήμανε αμέσως συναγερμό, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη να συντονίζει τις απαιτούμενες δράσεις παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτιριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτιρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια των προληπτικών τεστ διάγνωσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share