Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Σούζαν Ίτον: Την Τρίτη ξεκινά η δίκη για την δολοφονία της 60χρονης βιολόγου

Βαριές οι κατηγορίες για τον δολοφόνο

11 Οκτωβρίου 2020 16:39
Σούζαν Ίτον: Την Τρίτη ξεκινά η δίκη για την δολοφονία της 60χρονης βιολόγου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Τρίτη αναμένεται να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Αμερικανίδας Βιολόγου Σούζαν Ίτον. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο 28χρονος Χανιώτης Γ.Π., ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες βγήκε στο φως ακόμη μία μαρτυρία γυναίκας η οποία θα μπορούσε να ήταν το ίδιο άτυχη με την Σούζαν Ίτον.

Μία από τις πιο στυγερές, αποτρόπαιες δολοφονίες που απασχόλησε τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2019 όταν σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 2 Ιουλίου.

Οι δικηγόροι της οικογένειας της αδικοχαμένης Σούζαν Ίτον, Βάσω Πανταζή, Δικηγόρος Αθηνών και Γεώργιος Τζερίζ, Δικηγόρος Χανίων, δηλώνουν όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ ότι «μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες».

Μετά την αποκάλυψη πως υπήρξαν κι άλλες γυναίκες που κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκε ένας οδηγός ενός λευκού αυτοκινήτου (ίδιου με αυτό του συλληφθέντα), άρχισαν οι έρευνες για το παρελθόν του 27χρονου αγρότη. Ο δράστης, αφού παραδέχτηκε το έγκλημά του, ανέφερε ότι τον κυριεύει «μια μανία» την οποία δεν μπορεί να ελέγξει.

Έγκλημα-σοκ: 13χρονα παιδιά δολοφόνησαν 20χρονο

Σοκ προκαλεί η είδηση πως δυο 13χρονα παιδιά συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενός 20χρονου, τον οποίο δολοφόνησαν στον ύπνο του.

Τα δυο παιδιά κατηγορούνται για την δολοφονία του Ray Dodriguez, 20 ετών, ο οποίο πυροβολήθηκε τουλάχιστον 4 φορές ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Επίσης, μπροστά σε μια υπόθεση που έμοιαζε περισσότερο με ταινία θρίλερ, παρά πραγματικότητα, βρέθηκαν οι αστυνομικοί στην πόλη Mazatecochco του Μεξικού, καθώς ένας άνδρας δολοφόνησε την οικογένειά του για να την κληρονομήσει!

Η αστυνομία αναφέρει πως η πρώτη σφαίρα στον Rodriguez βλήθηκε ενώ κοιμόταν ενώ οι άλλες 3 ενώ είχε σηκωθεί και καταρρεύσει δίπλα από το κρεβάτι του. Τα ονόματα των παιδιών δεν δόθηκαν φυσικά στην δημοσιότητα όπως και ποια ήταν η σχέση τους με το θύμα.

Ο πατέρας του θύματος, ο οποίος μένει στην ίδια διεύθυνση, ξύπνησε από τον ήχο των πυροβολισμών. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει κανένα ίχνος παραβίασης της πόρτας του σπιτιού. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως είδαν τα δυο παιδιά να τρέχουν μακριά από το σπίτι μετά τη δολοφονία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share