Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Νέα εκτίμηση του Μπιλ Γκέιτς για το εμβόλιο και… την επιστροφή στην κανονικότητα

Τι ανέφερε;

6 Οκτωβρίου 2020 23:32
Κορωνοϊός: Νέα εκτίμηση του Μπιλ Γκέιτς για το εμβόλιο και… την επιστροφή στην κανονικότητα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια νέα εκτίμηση για το εμβόλιο του κορωνοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα προχώρησε ο Μπιλ Γκέιτς, που θεωρεί πως ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος του 2021.

«Έως το τέλος του επόμενου έτους, μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό,αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση», δήλωσε ο 64χρονος Μπιλ Γκέιτς μιλώντας στο συμβούλιο διευθυνόντων συμβούλων της WSJ (Wall Street Journal CEO Council), τη στιγμή που ο ΠΟΥ σοκάρει σε αναφορά του για τα κρούσματα.

«Δεν ξέρουμε ακόμη εάν αυτά τα εμβόλια θα πετύχουν», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς ενώ επεσήμανε πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να παραχθούν επαρκείς ποσότητες εμβολίων, τόνισε ότι «η κατανομή εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών θα είναι κυριότερο σημείο διαφωνίας».

Τα εμβόλια που αναπτύσσουν οι εταιρίες Pfizer/BioNTech και η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι δύο από τα κορυφαία υποψήφια στην κούρσα για να λάβουν την κανονιστική έγκριση στη Δύση για την πρόληψη της COVID-19.

Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πολίτες θα πρέπει να σκεφθούν τρόπους για να περιορίσουν τη διστακτικότητα σχετικά με τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19 όταν ένα εμβόλιο είναι έτοιμο.

Όταν ρωτήθηκε για τα ρωσικά και τα κινέζικα εμβόλια, απάντησε ότι οι δυτικές εταιρίες προχωρούν περαιτέρω στις μελέτες της Φάσης ΙΙΙ.

«Η μια ρωσική δομή και έξι από τις κινεζικές δομές είναι απόλυτα έγκυρες δομές πράγματι με κάποιες ομοιότητες με αυτές που κάνουν οι δυτικές εταιρίες, αλλά οι δυτικές εταιρίες είναι ακόμη πιο μπροστά ως προς τη διεξαγωγή αυτών των τριών μελετών».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share