Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Συναγερμός εν πλω: 24χρονη επιβιβάστηκε σε πλοίο για Σαντορίνη ενώ είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό

Δεν της επετράπη η έξοδος στη Σαντορίνη

28 Αυγούστου 2020 13:42
Συναγερμός εν πλω: 24χρονη επιβιβάστηκε σε πλοίο για Σαντορίνη ενώ είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις για μία 24χρονη κοπέλα που παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό πήγε με το πλοίο της γραμμής στη Σαντορίνη για διακοπές. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκαν δυο νέοι θάνατοι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha η νεαρή, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένο, έμαθε ενώ βρισκόταν εν κινήσει ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν θετικό. Της δόθηκε λοιπόν οδηγία να επισκεφθεί πρώτα νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα το Αττικό, κάτι που δεν έπραξε.

Η 24χρονη διανυκτέρευσε στην πρωτεύουσα και το επόμενο πρωί μπήκε σαν να μην τρέχει τίποτα στο πλοίο της γραμμής από το λιμάνι του Πειραιά για τη Σαντορίνη.

Η νεαρή εντοπίστηκε και οδηγήθηκε σε καμπίνα, μέχρι το Blue Star Delos να δέσει στο λιμάνι του νησιού. Στη Σαντορίνη δεν της επετράπη η έξοδος και η 24χρονη παρέμεινε στην καμπίνα της και επέστρεψε στον Πειραιά. Εκεί την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε σε νοσοκομείο αναφοράς.

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα - Κλειστά μαγαζιά στις 12 σε όλη τη χώρα και μάσκες παντού

Η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί την κυβέρνηση στην εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, σε όλη τη χώρα στις 12 τα μεσάνυχτα. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές περιφέρειες της Ελλάδας, και φαίνεται ότι θα επεκταθεί, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολλοί να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές ώστε να συνεχίζουν εκεί τη διασκέδασή τους μετά τις 12.

Ένα άλλο μέτρο αφορά την καθολική χρήση μάσκας, η οποία θα είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να αποφεύγονται εστίες υπερμετάδοσης σε περιπτώσεις συνωστισμού και πολυκοσμίας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων θα καθορίσει αν θα εφαρμοστούν τα νέα αυτά μέτρα, μαζί με τον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ. Πάντως να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών συνεχώς και αυξάνεται, και σήμερα ακόμα 2 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 259 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με την Αττική να παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share