Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

«Για σένα που αρνείσαι να φορέσεις μάσκα...» - Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός

Συγκινεί με το μήνυμά του

27 Αυγούστου 2020 16:45
«Για σένα που αρνείσαι να φορέσεις μάσκα...» - Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συγκλονιστική ήταν η ανάρτηση ακτινολόγου του ΠΑΓΝΗ, που έκανε λόγο για όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα για τον κορωνοϊό, κάνοντας τη δική του έκκληση με ξεχωριστό τρόπο.

Όπως γράφει ο Ευθύμης Φασουλάκης, την ώρα που υπάρχει διχασμός για τα μέτρα, άρνηση μερίδας πολιτών στη χρήση μάσκας και αναπαραγωγή θεωριών συνωμοσίας ειδικά αναφορικά με τα παιδιά, εκατοντάδες ιατροί και νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα παρακαλούν να έχουν κάθε μέρα τον εξοπλισμό, τις στολές, τα γυαλιά και τις μάσκες τους.

Διαβάστε τη συγκλονιστική ανάρτηση:

«Και κάπου ανάμεσα σε διχασμούς των πολιτικών μας για τα μέτρα, άρνησης μερίδας πολιτών στη χρήση μάσκας, αναπαραγωγή από "δημοσιογράφους" θεωριών για γέλια, σήμερα όπως και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, εκατοντάδες συνάδελφοι μου στην 1η γραμμή, σε όλη την Ελλάδα για 8,10,12,15 ώρες, έχουν εικόνα όμοια και χειρότερη από τη δική μου...

Από τη χρήση μάσκας, που κάποιοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν, αλλά που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ να έχουμε κάθε μέρα ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια.

Φαντάσου -εσύ που αρνείσαι τη χρήση μάσκας- πως εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με υπόπτους και θετικούς ασθενείς, έχουμε αυτή και χειρότερη εικόνα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, από την πολύωρη χρήση της μάσκας και πολλαπλασίασε το επί 10,15,20 φορές.

Όσοι δηλαδή και οι ασθενείς μας που θα χρειαστούν τη βοήθεια μας.
Όμως δε γκρινιάζουμε!

Δεν αντιδρούμε!

Δεν διαμαρτυρόμαστε!

Αντίθετα, ξέρεις τι ανακούφιση νιώθουμε όταν έχουμε τον εξοπλισμό μας, τις στολές, τα γυαλιά και τις μάσκες μας για να μπούμε σε περιστατικό και κυρίως όταν τα βγάζουμε και όλα έχουν γίνει σωστά και με ασφάλεια;

Κάθε φορά που ΕΣΥ φοράς τη μάσκα σου:

Προστατεύεις τον εαυτό σου

Τους αγαπημένους σου

Τους γύρω σου

Βοηθάς και εμάς, ώστε να μην έχουμε αυτή την εικόνα».

Κορωνοϊός: Έκτακτη προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για τα σχολεία

Τα σχολεία αναμένεται σύντομα να ανοίξουν, με το Υπουργείο Παιδείας να δίνει τις απαντήσεις για τον κορωνοϊό, αλλά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να επισημαίνει, ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι νέοι μολύνουν άλλους ανθρώπους σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, όπως δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, υπέυθυνος του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να προστατευθούν κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, μια περίοδος με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, πρόσθεσε ο Κλούγκε.

«Οι νεότεροι δεν είναι απαραίτητο να πεθάνουν από αυτό (σ.σ. την covid-19), αλλά είναι ένας ανεμοστρόβιλος με μακριά ουρά (...) Οι νέοι, κυρίως καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, θα είναι σε πιο στενή επαφή με τον πιο ηλικιωμένο πληθυσμό», εξήγησε ο ίδιος.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share