Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στη Βάρη

Δεν κινδύνεψαν σπίτια

27 Ιουνίου 2020 20:58
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στη Βάρη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, σε αγροτοδασική έκταση, επί της οδού Δημητσάνας, στη Βάρη Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπήρξε κίνδυνος για κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο.

Πυρκαγιά στον Άλιμο – Εκκενώθηκε πολυκατοικία

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, στο Άνω Καλαμάκι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε υπόγειο τετραόροφης πολυκατοικίας, στην οδό Μενάνδρου 29.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο υπόγειο (μπογιές, πλαστικά είδη και παλιά έπιπλα) η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκε να εκκενωθεί η πολυκατοικία, σύμφωνα με το notia.gr. Σήμερα μάλιστα ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του.

Κατέφθασαν δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Πριν από τις 4.00 μ.μ. η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Φωτιά σε δασική έκταση στα Πηγάδια Αχαΐας

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στα Πηγάδια Αχαΐας, σε δασική έκταση. Συναγερμός στην περιοχή.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 27 άνδρες, 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη, ενώ πριν λίγες μέρες είχε ξεσπάσει ακόμα μια στη Δυτική Αχαΐα.

Συναγερμός στην Εύβοια: Φωτιά στην Κάρυστο (Video)

Φωτιά ξέσπασε στην Κάρυστο της Εύβοιας το μεσημέρι της Πέμπτης, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Τις προηγούμενες μέρες ακόμα μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στο Πόρτο Γερμενό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει δασική έκταση και στο σημείο σπεύδουν 25 Πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Φωτιά στα Χανιά (Video)

Φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδική έκταση που βρίσκεται στην περιοχή Πλατάνι στα Χανιά, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Ενώ, τραγωδία είχαμε στις Σέρρες με μία 87χρονη να χάνει την ζωή της από αναθυμιάσεις μετά από πυρκαγιά.

Έξι οχήματα της πυροσβεστικής έφτασαν στον τόπο του συμβάντος προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς την εθνική οδό. Οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι ριπές αέρα αλλά και το γεγονός ότι πέρα από τη χορτολιβαδική έκταση καίγονταν γυαλιά και λάστιχα, δεν βοηθούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Την ίδια ώρα η αστυνομία βρέθηκε επί του ΒΟΑΚ για να ρυθμίσει την κυκλοφορία, λόγω και του έντονου καπνού που έβγαινε από την καύση των ελαστικών. Γύρω στις 12:30 και μετά από αρκετά μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η κυκλοφορία επίσης, στο αντίστοιχο ύψος του ΒΟΑΚ διεξάγεται πλέον, κανονικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share