Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά στη Βάρη – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σε αγροτοδασική έκταση

27 Ιουνίου 2020 19:20
Πυρκαγιά στη Βάρη – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε το απόγευμα στην Βάρη Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, 4 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και ένα ελικόπτερο.

Ακόμα μια φωτιά ξέσπασε σήμερα, μετά και από αυτή στον Άλιμο. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και δύο υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στην Ηλεία: Άνδρας κάηκε στο σπίτι του

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε μονοκατοικία στο Κάτω Ξηροχώρι, στο δήμο Ζαχάρως Ηλείας. Η Πυροσβεστική δίνει μάχη.

Ακόμα μια φωτιά ξέσπασε σήμερα, μετά από αυτή σε δασική έκταση στην Αχαΐα. Πληροφορίες του ilialive.gr κάνουν λόγο για έναν νεκρό άντρα μέσα στο σπίτι, που βρίσκεται στις παρυφές του Λαπίφα δίπλα στην λίμνη Καϊάφα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ηλικιωμένος άντρας, ένας 80χρονος υπήκοος Γερμανίας που διέμενε μόνιμα στην περιοχή, έχει απανθρακωθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, σύμφωνα με tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συναγερμός στην Εύβοια: Φωτιά στην Κάρυστο (Video)

Φωτιά ξέσπασε στην Κάρυστο της Εύβοιας το μεσημέρι της Πέμπτης, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Τις προηγούμενες μέρες ακόμα μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στο Πόρτο Γερμενό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει δασική έκταση και στο σημείο σπεύδουν 25 Πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Φωτιά στα Χανιά (Video)

Φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδική έκταση που βρίσκεται στην περιοχή Πλατάνι στα Χανιά, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Ενώ, τραγωδία είχαμε στις Σέρρες με μία 87χρονη να χάνει την ζωή της από αναθυμιάσεις μετά από πυρκαγιά.

Έξι οχήματα της πυροσβεστικής έφτασαν στον τόπο του συμβάντος προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς την εθνική οδό. Οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι ριπές αέρα αλλά και το γεγονός ότι πέρα από τη χορτολιβαδική έκταση καίγονταν γυαλιά και λάστιχα, δεν βοηθούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Την ίδια ώρα η αστυνομία βρέθηκε επί του ΒΟΑΚ για να ρυθμίσει την κυκλοφορία, λόγω και του έντονου καπνού που έβγαινε από την καύση των ελαστικών. Γύρω στις 12:30 και μετά από αρκετά μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η κυκλοφορία επίσης, στο αντίστοιχο ύψος του ΒΟΑΚ διεξάγεται πλέον, κανονικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share