Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε live την πανευρωπαϊκή ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα

Συμβαίνει τώρα!

1 Ιουνίου 2020 16:30
Κορωνοϊός: Δείτε live την πανευρωπαϊκή ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί εδώ και μερικές ημέρες να μην πραγματοποιεί «ζωντανά» την καθημερινή μας ενημέρωση για τον κορωνοϊό, αλλά ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι παρών πια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων της ελληνικής προεδρίας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεκίνησε σήμερα (1/6), και πρώτος καλεσμένος, μιλώντας για την πανδημία, είναι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το συγκινητικό του αντίο.

Το «Συζητώντας με…» είναι μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Στη σημερινή συζήτηση που ξεκίνησε στις 16.00, εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η ψηφιακή συζήτηση, είναι στα αγγλικά και μεταδίδεται απευθείας μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δείτε το live streaming εδώ:

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 5 νέα κρούσματα και 2.909 συνολικά

Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό δεν υπάρχει στην Ελλάδα, με πέντε νέα κρούσματα να ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Σωτήρη Τσιόδρα, φτάνοντας το σύνολο στα 2.909.

Στο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, που έχει αναθεωρηθεί μετά από έλεγχο των δεδομένων, το 55.2% αφορά άνδρες. Τα 4 αφορούν συρροή κρουσμάτων και το ένα πτήση από το εξωτερικό.

Από τα 2.909 κρούσματα, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ σοκ προκαλεί ο θάνατος βρέφους από τον φονικό ιό.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share