Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 80 οι νεκροί στην Ελλάδα - Νεκρός 42χρονος άνδρας από την Χαλκιδική

Τραγική είδηση

7 Απριλίου 2020 11:28
Κορωνοϊός: 80 οι νεκροί στην Ελλάδα - Νεκρός 42χρονος άνδρας από την Χαλκιδική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης άφησε ο 42χρονος από τη Χαλκιδική, ο οποίος νόσησε από τον κορωνοϊό. Μάλιστα στο ίδιο νοσοκομείο χτες εντοπίστηκαν και 5 γιατροί θετικοί στον φονικό ιό.

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε άνιση.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους.

Κορωνοϊός: Πέθανε Έλληνας ναυτικός στο Μεξικό - Είχε μολυνθεί σε κρουαζιερόπλοιο

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Έλληνας ναυτικός που εργαζόταν σε κρουαζιερόπλοιο και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Μεξικού.

Όπως είχε αποκαλύψει η σύζυγός του, ο 46χρονος ναυτικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στο Μεξικό, ενώ εκείνη βρισκόταν στην Ελλάδα και αναζητούσε τα ίχνη του. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως το Μεξικό μετράει πάρα πολλούς νεκρούς από τον φονικό ιό.

Ο 46χρονος ναυτικός εργαζόταν σε κρουαζιερόπλοιο με δρομολόγιο από Ισπανία προς Μαϊάμι, όταν παρουσίασε συμπτώματα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Αρχικά ενημέρωσε τη σύζυγό του ότι έγινε η εισαγωγή, όμως στη συνέχεια έχασε για μέρες τα ίχνη του, μέχρι που μεσολάβησε η πρεσβεία.

Ο άτυχος 46χρονος απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του.

Κορωνοϊός: Χαμόγελα στην Κίνα - Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Χαμόγελα αισιοδοξίας σκόρπισαν στην Κίνα καθώς μετά από μήνες, κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο. Δυστυχώς, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στις ΗΠΑ με τους νεκρούς να αυξάνονται ραγδαία, δείτε εδώ πόσοι νέοι θάνατοι και κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Ο ασιατικός γίγαντας, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019, είχε ανακοινώσει τον πρώτο θάνατο την 11η Ιανουαρίου. Έκτοτε, 3.331 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο ιός, στην ηπειρωτική Κίνα.

Αν και ξεπερνούσε τους 100 κάθε 24ωρο τον Φεβρουάριο, ο καθημερινός αριθμός των νέων θανάτων άρχισε να κατεβαίνει σταδιακά, για να μειωθεί σε μόλις έναν θάνατο την Κυριακή, όπως ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα, και να φθάσει στο μηδέν χθες, όπως ενημέρωσε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας σήμερα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στην κοινότητα επίσης καταγράφει σταθερή μείωση από τις αρχές του Μαρτίου, όμως η Κίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων που αποκαλεί «εισαγόμενα» — πρόκειται για ασθενείς που ταξιδεύουν προς τη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό. Οι περιπτώσεις αυτές πλησιάζουν αθροιστικά τις χίλιες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εντοπίστηκαν 32 νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα «εισαγόμενα», σύμφωνα με τις αρχές, που εντόπισαν άλλες 30 περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών, με το σύνολό τους να ανέρχεται έτσι σε 1.033.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ουχάν, τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας όπου έκανε την εμφάνισή του ο ιός την περασμένη χρονιά πριν αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη — έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους.

Η Ουχάν, σε καραντίνα από την 23η Ιανουαρίου, θα δει τα μέτρα περιορισμού της να αίρονται αύριο Τετάρτη, όταν πλέον οι υγιείς καταρχήν θα αποκτήσουν ξανά τη δυνατότητα να βγαίνουν από αυτό το αστικό κέντρο των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share