Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεξικό: 31 νεκροί, 296 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

125 συνολικά οι νεκροί

7 Απριλίου 2020 09:33
Μεξικό: 31 νεκροί, 296 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανησυχητικά αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι από κορωνοϊό στο Μεξικό που μέχρι πρότινος παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο, 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 296 επιβεβαιώθηκαν πως νοσούν από τον ιό με το σύνολο των ασθενών να ανέρχεται στους 2.439. Ωστόσο, τραγική παραμένει η κατάσταση στις ΗΠΑ με τους νεκρούς να αυξάνονται κατά χιλιάδες, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί το Μεξικό εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε στους 125, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

Προβλέποντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, ο υφυπουργός Υγείας Λόπες-Γκατέλ τόνισε πως στο Μεξικό ο λόγος του υγειονομικού προσωπικού προς τον γενικό πληθυσμό συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους μεταξύ των κρατών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Αυτό εγείρει μια πρόκληση για εμάς, θα χρειαστεί να προσλάβουμε και να εκπαιδεύσουμε προσωπικό» στον τομέα της υγείας, συμπλήρωσε.

Η κατάσταση στη χώρα θα γίνει ακόμη πιο σοβαρή μετά την 30ή Απριλίου, όταν η «καμπύλη της επιδημίας» θα αρχίσει να ανεβαίνει, είπε ο Λόπες-Γκατέλ.

«Αναπόφευκτα, θα έχουμε ολοένα περισσότερα κρούσματα», προειδοποίησε ο υφυπουργός Υγείας. «Είναι ώρα να μείνουμε σπίτι και να μειώσουμε τη μετάδοση [της πανδημίας] διότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη», πρόσθεσε.

Τουρκία: 649 νεκροί – 30.217 κρούσματα του κορωνοϊού (video)

Αγριεύουν τα πράγματα στην Τουρκία σχετικά με τον κορωνοϊό καθώς αυξάνονται οι νεκροί, τα κρούσματα και οι απαγορεύσεις στην γειτονική χώρα ενώ το 40% του πληθυσμού βρίσκεται σε απομόνωση.

1000 λίρες είναι το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους θέλουν να πάρουν τον αέρα τους στην Κωνσταντινούπολη.

Και σκεφτείτε πως ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως σύντομα η χώρα θα βγει από την κρίση του φονικού ιού.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share