Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο

Πάνω από 10.000 συνολικά

7 Απριλίου 2020 08:11
Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων από κορωνοϊό στις ΗΠΑ όπου καθημερινά αυξάνονται κατά χιλιάδες. Το επίκεντρο του φονικού ιού είναι η Νέα Υόρκη η οποία θρηνεί, δείτε εδώ τον αριθμό των θυμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 1.000 (1.150) ενώ συνολικά πάνω από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Η χώρα καταγράφει επισήμως πάνω από 366.000 κρούσματα μόλυνσης (αυξήθηκαν κατά σχεδόν 30.000 το προηγούμενο 24ωρο) και θρηνεί 10.783 θύματα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ιδρύματος, που ανανεώνεται συνεχώς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα του κόσμου που μετράει, μακράν, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια COVID-19 αυξάνεται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες κατά 1.000 και πλέον νεκρούς κάθε εικοσιτετράωρο και πλησιάζει σταδιακά τους δύο χειρότερους απολογισμούς παγκοσμίως, αυτούς στην Ιταλία (16.523 νεκροί) και στην Ισπανία (13.005).

Αγωνία στην Γαλλία - Ακόμα 833 νεκροί από κορωνοϊό

Το τελευταίο 24ωρο η Γαλλία κατέγραψε ακόμα 833 νεκρούς, σημειώνοντας ρεκόρ ημερήσιο θανάτων από την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον COVID-19 εκτινάχθηκε σε 8.911, κάτι που αυξάνει την αγωνία και την ανησυχία στην χώρα, ενώ οι γιατροί σκέφτονται την ευθανασία σαν πιθανή λύση για ηλικιωμένους που υποφέρουν.

Κι όλα αυτά, όταν την Κυριακή είχε καταγραφεί ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών μετά από αρκετές ημέρες (357). Έτσι, ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα από τον κορωνοϊό ανήλθε σε 8.911.

Από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, οι 6.494 έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία (605 τις τελευταίες24 ώρες), ενώ 2.417 πέθαναν σε άλλα ιδρύματα και γηροκομεία. Συνολικά, νοσηλεύονται 29.722 προσβεβλημένοι από τον ιό και 7.072 άνθρωποι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή τους να θεωρείται κρίσιμη. Μάλιστα, οι 94 εκ αυτών μπήκαν σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.

Οι αξιωματούχοι του τομέα Υγείας της Γαλλίας, ανέφεραν επίσης πως περισσότεροι από 550 ασθενείς που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, έχουν απομονωθεί από τις 18 Μαρτίου.

Κορωνοϊός – Νότια Κορέα: 51 ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί αφού είχαν αναρρώσει

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ξανά 51 άτομα στη Νότια Κορέα, που είχαν ήδη νοσήσει, αυξάνοντας τους φόβους ότι ο ιός ενδέχεται να ενεργοποιείται εκ νέου.

Οι ασθενείς προέρχονται από την πόλη που επλήγη πιο πολύ, την Νταεγκού και τέθηκαν σε καραντίνα όταν διαγνώστηκαν με τον ιό. Λίγες ημέρες μετά και ενώ σταμάτησε η καραντίνα, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί ξανά.

Επιστήμονες του κορεατικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών υποστηρίζει ότι ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου, ενώ δεν θεωρούν πιθανό να προσβλήθηκαν εκ νέου. Όπως υποστηρίζουν, ο ιός μπορεί να βρίσκεται αδρανής, σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα στα ανθρώπινα κύτταρα. Για άγνωστους λόγους, τα σωματίδια του ιού μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν εκ νέου και να αρχίσουν να επιτίθενται στους πνεύμονες για άλλη μια φορά.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός δρα με αυτόν τον τρόπο και οι μελέτες σε μαϊμούδες έχουν αποδείξει το αντίθετο.

Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν ένα τεστ δείχνει θετικό αποτέλεσμα δύο φορές, είναι πιθανότατα εξαιτίας προβλήματος του τεστ, κάτι που συμβαίνει μία στις πέντε φορές.

Πάντως, ο οργανισμός της Νότιας Κορέας έστειλε ομάδα ειδικών στην Νταεγκού για να διεξάγουν επιδημιολογική μελέτη.

Η Νότια Κορέα κατέγραψε σήμερα λιγότερα από 50 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τη μικρότερη ημερήσια αύξηση από τα τέλη Φεβρουαρίου. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 10.284.

Ειδικοί στην Ιαπωνία είχαν εκφράσει και στο παρελθόν ανησυχία για εκ νέου μόλυνση, μετά από αναφορές για έναν ηλικιωμένο άνδρα και μία γυναίκα. Ωστόσο, μια έρευνα σε μαϊμούδες, έδειξε ότι τα ζώα αναπτύσσουν ανοσία ενάντια στον ιό.

Ακόμα μια έρευνα αποδεικνύει γιατί η Ν.Κορέα κατάφερε να αντιμετωπίσει τον ιό την ώρα που όλη η Ευρώπη και η Ιταλία ξεκληρίζεται.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share