Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Σας ευχαριστούμε... » - Το θερμό χειροκρότημα των κατοίκων στις Καστανιές Έβρου προς τα ΜΑΤ (Video)

Συγκινητικές στιγμές

21 Μαρτίου 2020 09:30
«Σας ευχαριστούμε... » - Το θερμό χειροκρότημα των κατοίκων στις Καστανιές Έβρου προς τα ΜΑΤ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις επευφημίες και την ευγνωμοσύνη των κατοίκων στις Καστανιές Έβρου γνώρισαν άνδρες των ΜΑΤ, που αφίχθησαν στο χωριό για την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας.

Οι κάτοικοι στις Καστανιές Έβρου βγήκαν από τα σπίτια, φώναξαν «σας ευχαριστούμε» και χειροκρότησαν τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που έφτασαν στην περιοχή για να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δείτε τα συγκινητικά βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί πως μετανάστες παραμένουν στα σύνορα του Έβρου, με τις ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή. Μάλιστα, νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στις Καστανιές Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε προσπάθεια από την τουρκική πλευρά, να σπάσει ο φράκτης σε δύο σημεία, στο δάσος και νότια από το φυλάκιο.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Μετανάστες προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο

Να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος επιχείρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 100 περίπου παράνομοι μετανάστες στις Καστανιές Έβρου.

Με τη συνδρομή των τουρκικών αρχών που εκτόξευαν και πάλι δακρυγόνα οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη. Ένα ακόμα βίντεο-ντοκουμέντο που αποτυπώνει την εκρηκτική κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έδωσε στη δημοσιότητα Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος.

Πλήθος μεταναστών επιχειρούν με κάθε μέσο χρησιμοποιώντας ακόμη και αυτοσχέδια σκάλα να ρίξουν τον φράχτη της αστυνομίας για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Χαμός στον Έβρο: Νυχερινό "ντου" μεταναστών με τις πλάτες των Τούρκων

Συντονισμένη επιχείρηση για να σπάσουν τον ελληνικό κλοιό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και να μπουν στην ελληνική επικράτεια κατέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης ομάδες μεταναστών με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκτόξευαν επί ώρες χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Το νυχτερινό επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στις 2:30 τη νύχτα και διήρκεσε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανέων και σε τμήμα του φράχτη ο οποίος αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών, σε μια ακτίνα συνολικού μήκους περίπου 150 μέτρων. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 έως 500 μετανάστες, έκαναν προσπάθεια να περάσουν σε ελληνικό έδαφος με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκσφενδόνιζαν χημικά και καπνογόνα προς τους Έλληνες αστυνομικούς.

Από την ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε ο ανεμιστήρας που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και κατευθύνει τα χημικά πίσω σε τουρκικό έδαφος. Μετά την αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών τμημάτων, η προσπάθεια των παράνομων μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα δεν ευοδώθηκε. Η συνεργασία των παράνομων μεταναστών με τους Τούρκους αστυνομικούς έγινε αντιληπτή και από τμήματα της Frontex που ήταν αναπτυγμένα στις Καστανιές και περιπολούσαν για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.

Επισημαίνεται ότι από το βράδυ της Τρίτης έχει τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίσημο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η προσπάθεια της ομάδας των 300-500 μεταναστών που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος ήταν η πρώτη αιφνιδιαστική απόπειρα -που έγινε μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας- για να σπάσει ο ελληνικός κλοιός στα σύνορα με την Τουρκία έπειτα από αρκετές ημέρες σχετικής ηρεμίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share