Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο από τον Έβρο: Μετανάστες πετούν καπνογόνα με την συνδρομή Τούρκων αστυνομικών

300 άτομα προσπάθησαν να διέλθουν στα ελληνικά εδάφη

18 Μαρτίου 2020 14:52
Βίντεο-ντοκουμέντο από τον Έβρο: Μετανάστες πετούν καπνογόνα με την συνδρομή Τούρκων αστυνομικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δημοσιότητα δόθηκαν βίντεο από τα νέα επεισόδια στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν περίπου 300 μετανάστες προσπάθησαν να διέλθουν στα ελληνικά εδάφη.

Μάλιστα, όπως μαρτυρούν τα πλάνα, οι μετανάστες πέταξαν καπνογόνα, προκειμένου να διασπάσουν τον κλοιό των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΑΝΤ1», η συγκεκριμένη ομάδα είχε τη συνδρομή των Τούρκων αστυνομικών. Τα επεισόδια διήρκησαν περίπου 1,5 ώρα, από τις 2.30 έως τις 4.00 τα ξημερώματα.

Προπαγάνδα από την Τουρκία - Πάνω από 147.000 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα

Η Τουρκία δεν σταματάει την προπαγάνδα, αυτή τη φορά λέγοντας ότι πάνω από 147.000 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν τον Έβρο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Αδριανούπολης, «από τις 27 Φεβρουαρίου, 147,132 αιτούντες άσυλο έχουν περάσει στην Ελλάδα μέσω δύο σημείων ελέγχου στην Αδριανούπολη, ενώ οι διελεύσεις συνεχίζονται».

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική προπαγάνδα «τρεις αιτούντες άσυλο έχουν σκοτωθεί, 214 έχουν πληγεί σε επιθέσεις των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και πραγματικά πυρά σε αιτούντες άσυλο».

«206 έχουν αναρρώσει και πάρει εξιτήριο από νοσοκομεία μετά από θεραπεία, ενώ οκτώ από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 7.096 αιτούντες άσυλο έχουν νοσηλευθεί για διάφορους λόγους και έχουν λάβει ιατρική περίθαλψη» συνεχίζει .

Σημειώνεται πάντως ότι προ ημερών ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει λόγο για πέντε νεκρούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Να σημειώσουμε ότι στη Μόρια η κατάσταση συνεχίζει να είναι τραγική, ενώ χθες ένα αγοράκι έχασε την ζωή του, όπως θα δείτε εδώ.

Έβρος: Κόπασε η "καταιγίδα" - Εργασίες από τις ελληνικές Αρχές!

Φαίνεται να κόπασε η "καταιγίδα" των καθημερινών επεισοδίων στα σύνορα του Έβρου καθώς παρατηρείται να επικρατεί ηρεμία. Ωστόσο, μικρά επεισόδια σημειώθηκαν εχθές κατά την άφιξη της Frontex στις Καστανιές.

Λόγω αλλαγής του καιρού στον βόρειο Έβρο, κακοκαιρία με βροχές σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ελληνικές Αρχές έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες για την ενίσχυση του φράχτη στις Καστανιές, αλλά και τη φωταγώγησή του με ισχυρούς προβολείς.

Για το λόγο αυτό, συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ έχουν προχωρήσει σε τοποθέτηση στύλων και καλωδίων ισχυρής τάσης από τις Καστανιές προς το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 και τον φράχτη. Μέρος του αναγκαίου υλικού για τη φωταγώγηση του φράχτη, αποτελεί δωρεά μεγάλης επιχείρησης του Έβρου προς το Δ΄ Σώμα Στρατού.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες τοποθέτησης κινητών φρακτών και συρματοπλεγμάτων σε σημεία του ποταμού Έβρου, που αποτελούν φυσικά περάσματα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Το Σάββατο βρέθηκε στις Καστανιές ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, που επιθεώρησε τον φράχτη και τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την περιοχή.

Παρόμοια επίσκεψη και στην απέναντι τουρκική πλευρα, πραγματοποίησε και o Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Αστυνομίας Μεχμέτ Ακτάς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share