Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έβρος: Νέα επεισόδια με χημικά και πέτρες

Δεν σταματάνε οι προκλήσεις

19 Μαρτίου 2020 20:30
Έβρος: Νέα επεισόδια με χημικά και πέτρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στον Έβρο, παρά την ηρεμία που υπήρχε πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η Τουρκία δεν παύει να χρησιμοποιεί τους μετανάστες σαν όπλο.

Το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασαν επεισόδια στις Καστανιές με επιθέσεις κατά των Ελλήνων αστυνομικών και με ρίψεις χημικών και πετρών. Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να ρίξουν και τον φράχτη των, συνόρων, όπως θα δείτε εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr τα επεισόδια σημειώθηκαν σε δύο σημεία: Στο δάσος των Καστανεών και στον φράχτη νότια από το φυλάκιο.

Οι νέες προσπάθειες των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί επί του τουρκικού εδάφους να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας απέτυχαν λόγω της έγκαιρης παρέμβασης των ελληνικών δυνάμεων αλλά και των στελεχών της Frontex που βρίσκονται στην περιοχή.

Σοβαρά επεισόδια στον Έβρο: Επιχείρησαν να ρίξουν τον φράκτη

Έβρος: Σοβαρά επεισόδια στις Καστανιές στοσημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης. Μία πολυπληθής ομάδα ατόμων επιτέθηκε οργανωμένα στις αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. Ωστόσο, οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν, καθώς η οργανωμένη ομάδα ανασυντάσσεται και πραγματοποιεί ξανά και ξανά επιθέσεις.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα αυτή στόχευε να ρίξει το φράκτη, κάτι που τελικά δεν κατάφερε λόγω της άμεσης αντίδρασης των διμοιριών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά προσπαθεί να κάνει τις «τελευταίες προσπάθειες» πρόκλησης έντασης και σοβαρών επεισοδίων, λίγο πριν αποχωρήσουν και οι τελευταίοι πρόσφυγες και μετανάστες από τα σύνορα καθώς έχει γίνει αντιληπτό πλέον ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διέλευσης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share