Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που μετανάστες επιχειρούν με... φλεγόμενα δέντρα να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο

Συνεχίζονται τα επεισόδια

20 Μαρτίου 2020 09:47
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που μετανάστες επιχειρούν με... φλεγόμενα δέντρα να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στον Έβρο, όταν ομάδα μεταναστών έβαλε φωτιά σε δέντρο πλησίον του φράκτη στις Καστανιές, προκειμένου αυτό να πέσει και να καταστρέψει τμήμα του, δημιουργώντας δίοδο προς το ελληνικό έδαφος.

Η προσπάθειά τους ωστόσο, απετράπη από την άμεση αντίδραση ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων, που ταυτόχρονα δημιούργησαν διπλή περίμετρο στο σημείο προκειμένου να τους αποτρέψουν σε περίπτωση που πετύχαιναν τον στόχο τους. Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος και άνδρες της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα εκτοξεύτηκαν προς την ελληνική πλευρά δεκάδες καπνογόνα προκειμένου να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα προς διευκόλυνση των επιδιώξεων των παράνομων μεταναστών.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Μετανάστες προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο

Να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος επιχείρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 100 περίπου παράνομοι μετανάστες στις Καστανιές Έβρου.

Με τη συνδρομή των τουρκικών αρχών που εκτόξευαν και πάλι δακρυγόνα οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη. Ένα ακόμα βίντεο-ντοκουμέντο που αποτυπώνει την εκρηκτική κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έδωσε στη δημοσιότητα Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος.

Πλήθος μεταναστών επιχειρούν με κάθε μέσο χρησιμοποιώντας ακόμη και αυτοσχέδια σκάλα να ρίξουν τον φράχτη της αστυνομίας για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Χαμός στον Έβρο: Νυχερινό "ντου" μεταναστών με τις πλάτες των Τούρκων

Συντονισμένη επιχείρηση για να σπάσουν τον ελληνικό κλοιό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και να μπουν στην ελληνική επικράτεια κατέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης ομάδες μεταναστών με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκτόξευαν επί ώρες χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Το νυχτερινό επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στις 2:30 τη νύχτα και διήρκεσε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανέων και σε τμήμα του φράχτη ο οποίος αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών, σε μια ακτίνα συνολικού μήκους περίπου 150 μέτρων. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 έως 500 μετανάστες, έκαναν προσπάθεια να περάσουν σε ελληνικό έδαφος με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκσφενδόνιζαν χημικά και καπνογόνα προς τους Έλληνες αστυνομικούς.

Από την ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε ο ανεμιστήρας που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και κατευθύνει τα χημικά πίσω σε τουρκικό έδαφος. Μετά την αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών τμημάτων, η προσπάθεια των παράνομων μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα δεν ευοδώθηκε. Η συνεργασία των παράνομων μεταναστών με τους Τούρκους αστυνομικούς έγινε αντιληπτή και από τμήματα της Frontex που ήταν αναπτυγμένα στις Καστανιές και περιπολούσαν για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share