Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Όταν οι γείτονες είδαν τον σκελετωμένο αυτό σκύλο κατάλαβαν ότι θα πέθαινε! Η κατάληξή του συγκινεί...

Έκαναν αυτό που έπρεπε!

31 Ιανουαρίου 2020 07:34
Όταν οι γείτονες είδαν τον σκελετωμένο αυτό σκύλο κατάλαβαν ότι θα πέθαινε! Η κατάληξή του συγκινεί...

Η ιστορία αυτού του σκελετωμένου σκύλου που βρέθηκε από τους γειτόνους της περιοχής συγκινεί. Τον βρήκαν ένα βήμα πριν τον θάνατο, αλλά τελικά κατάφεραν να τον αναστήσουν!

Όταν γείτονες καλούν την αστυνομία, ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι για διατάραξη κοινής ησυχία. Αλλά ένα τηλεφώνημα κατέληξε στο να σωθεί η ζωή ενός σκύλου. Όταν η αστυνομία στο Πουέρτο Ρίκο δέχτηκε ένα τηλεφώνημα τον Νοέμβριο σχετικά με ένα αδύνατο σκυλί, έσπευσαν αμέσως στο σημείο όπου βρισκόταν.

Εκεί βρήκαν τον Ρόκο, δεμένο σε μια αυλή, χωρίς τροφή και νερό. Από το απίστευτα αδυνατισμένο κορμάκι του μπορούσε κανείς να καταλάβει ότι βρισκόταν εκεί για ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Όπως και οι σκύλοι είναι δίπλα στον άνθρωπο όταν περνάει δύσκολα και μια ασθένεια, έτσι πρέπει και εμείς βοηθάμε τους τετράποδους φίλους μας!

Είχαν ξαναδεχτεί τηλεφωνήματα για το συγκεκριμένο σκυλί, και χρειάστηκε να ζητήσουν δικαστική παρέμβαση για να τους δοθεί πρόσβαση για έλεγχο της οικίας. Όταν έφτασαν, ανακάλυψαν ότι οι ιδιοκτήτες δεν βρισκόντουσαν στο σπίτι, έτσι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο ευγνώμων σκύλος απομακρύνθηκε από την αυλή και του δόθηκε τροφή και ιατρική φροντίδα.

Ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο νερό που μπήκε στον οργανισμό του μετά από τόσο μεγάλο διάστημα, και οι εξετάσεις για ψώρα και συγγενείς δερματικές ασθένειες βγήκαν αρνητικές. Αυτό ήταν πολύ αισιόδοξο, καθώς ήταν αρκετά υγιής και το μόνο που χρειαζόταν ήταν να πάρει μερικά κιλά για να μπορέσει να υιοθετηθεί. Ευτυχώς, οι άνθρωποι που τον άφησαν σ’αυτή την τραγική κατάσταση, βρέθηκαν και χρεώθηκαν με πρόστιμα και κακοποίηση ζώου 3ου βαθμού. Τελικά φυλακίστηκαν όταν απέτυχαν να πληρώσουν τα πρόστιμα τους.

Ο Ρόκο, από την άλλη πλευρά, συνεχίζει να πηγαίνει εξαιρετικά στην διαδικασία αποκατάστασης και είναι πολύ πιθανό να βρει σύντομα ένα παντοτινό σπίτι, με ιδιοκτήτες που θα του προσφέρουν στοργή και αγάπη, όπως του αξίζει. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε την ιστορία του με τους φίλους σας..

Όταν ήταν μικρός φώναζαν αυτόν τον σκύλο "κουασιμόδο" γιατί είχε καμπούρα... Σήμερα η ζωή του χαμογελάει!

Αυτός ο σκύλος είχε κάτι πολύ ιδιαίτερο, που τον κάνει να ξεχωρίζει και να είναι αξιολάτρευτος. Γνωρίστε τον Κουασιμόδο, ένα καθαρόαιμο Γερμανικό ποιμενικό που τυχαίνει να έχει γεννηθεί με πραγματικά πολύ κοντή σπονδυλική στήλη.

Πάσχει από μια πολύ σπάνια πάθηση που ονομάζεται short spine syndrome (σύνδρομο βραχέος της σπονδυλικής στήλης) και πιστεύεται πως είναι ένα από τα 13 σκυλιά στον κόσμο με αυτήν την πάθηση. Η ιστορία του συγκινεί, όπως και αυτή του σκύλου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι,ενώ η ζωή τους χαμογέλασε ξανά!

Τον είχαν βρει στον δρόμο και αρχικά νόμιζαν πως ζούσε σε κυνοτροφείο.

Παρά το ότι δεν μπορεί να στρίψει το κεφάλι του, δεν έχει κάποιο άλλο κινητικό πρόβλημα.

Στην ασθένεια αυτή, οι σπόνδυλοι συμπιέζονται και έτσι κονταίνει πολύ η σπονδυλική στήλη. Κάποιοι σπόνδυλοι ίσως και να ενώνονται μεταξύ τους. Και ενώ το κεφάλι φαίνεται κανονικό, στέκεται πάνω στους ώμους, σαν να μην υπάρχει καν λαιμός.

Λόγω της κατάστασής του, το καταφύγιο που τον βρήκε έχει φτιάξει μια σελίδα στο Facebook για να καταγράφει τη διαδικασία μέχρι να βρουν μια οικογένεια να το υιοθετήσει και μέχρι τώρα έχει αποκτήσει αρκετούς θαυμαστές.

“Δεν φαίνεται να πονάει, ίσως μόνο λίγο στο λαιμό του που φαίνεται να έχει προκληθεί τραυματισμός από κολάρο.»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share