Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Αυτός ο άνδρας σκότωνε ελέφαντες και λιοντάρια για χόμπι...Τελικά τιμωρήθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο!

Πήρε το μάθημά του!

6 Ιανουαρίου 2020 08:24
Αυτός ο άνδρας σκότωνε ελέφαντες και λιοντάρια για χόμπι...Τελικά τιμωρήθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο!

Ο νοτιοαφρικανός Σκοτ βαν Ζίλ, ήταν ένας άνθρωπος είχε σαν χόμπι το να κυνηγάει άγρια ζώα σε περιοχές σαφάρι στη Νότιο Αφρική και έμενε εκεί κοντά. Του άρεσε να σκοτώνει να λιοντάρια, ελέφαντες και άλλα ζώα, όταν η φύση του έδωσε το μάθημά του!

Όχι μόνο ήταν γνωστός ως επαγγελματίας κυνηγός και πολύ ενθουσιώδης στο κυνήγι άγριων ζώων, αλλά ακόμη έτρεχε και τη δική του εταιρεία κυνηγιού σαφάρι που, ονομάζεται SS Pro Safaris. Δεν περίμενε αυτό που θα του συνέβαινε, όπως και αυτοί οι κυνηγοί στην φωτογραφία με τα λιοντάρια που κρατάνε σαν λάφυρα.

Ο άνθρωπος, ήταν ως ένα είδος οδηγού για τους διεθνείς τουρίστες που ήθελαν να κυνηγήσουν ζώα στην Αφρική. Επειδή ο Σκοτ γνώριζε τα πράγματα γύρω από το Safari και την εξαιρετικά επικίνδυνη άγρια φύση, η εταιρεία του πήγε αρκετά καλά και ο Σκοτ ήταν περήφανος που έγινε επαγγελματίας.

Ωστόσο, λάθη γίνονται ακόμη και από επαγγελματίες, και αυτό το λάθος κατέληξε να κοστίζει τη ζωή του.

Δυστυχώς για τον Σκοτ , φαίνεται ότι η φύση βρισκόταν στην άλλη πλευρά του κυνηγετικού παιχνιδιού αυτή τη φορά.

Ο 44χρονος χάθηκε σε ένα κυνήγι του στη Ζιμπάμπουε. Στην περιοχή, υπήρχαν πολλά επικίνδυνα ζώα όπως λιοντάρια, ρινόκεροι και κροκόδειλοι. Ο Σκοτ , που δεν υποχωρούσε ποτέ από μια πρόκληση, ήξερε όλους τους πιθανούς κινδύνους και τα μέτρα ασφαλείας, αλλά χωρίστηκε από έναν άλλο οδηγό και τα σκυλιά.

Ο Σκοτ , εντοπίστηκε τελευταία φορά γύρω από την περιοχή του ποταμού Limpopo κοντά στα σύνορα με τη Νότια Αφρική. Ήταν απλώς ένα ταξίδι ρουτίνας, και ο άλλος οδηγός είπε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι το ζευγάρι βγήκε από το αυτοκίνητό για να ψάξουν για κροκόδειλους.

Όταν ο οδηγός επέστρεψε στον κύριο στρατόπεδο μαζί με τα σκυλιά, ο Σκοτ δεν ήταν εκεί και έτσι συνειδητοποίησε ότι κάτι μπορεί είχε πάει στραβά. Στη συνέχεια, μια ομάδα έρευνας και διάσωσης άρχισε να ψάχνει για τον άνθρωπο, ψάχνοντας την περιοχή κομμάτι κομμάτι.

Τελικά, βρήκαν μια σειρά αποτυπωμάτων του κυνηγού, που οδήγησαν στον εν λόγω ποταμό. Το σακίδιο του βρέθηκε επίσης εκεί και οι διασώστες άρχισαν να φοβούνται το χειρότερο.

Ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα μιας επίθεσης από κροκόδειλο. Οι κροκόδειλοι του Νείλου συχνά κρύβονται στο νερό, πριν αποφασίσουν να επιτεθούν στο θήραμά τους, ως έκπληξη.

Τρεις κροκόδειλοι σε κοντινή απόσταση, έπρεπε να τραβηχτούν από τις τοπικές αρχές για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους. Ένας από αυτούς τους κροκόδειλους είχε τα απομεινάρια του ανθρώπου μέσα και μια εξέταση DNA ήταν σε θέση να κλείσει την υπόθεση.

«Δόθηκε άδεια να πυροβοληθούν τρεις κροκόδειλοι του Νείλου στην περιοχή και ένας από αυτούς περιείχε τα κατάλοιπα του κ. Σκοτ », ανέφερε μέλος της ομάδας προστασίας της κληρονομιάς στη Νότια Αφρική. «Οι μεταγενέστερες εξετάσεις DNA, απέδειξαν ότι τα κατάλοιπα ήταν του κ. Βαν Ζιλ».

Ο οικολογικός οργανισμός «One Green Planet», εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του κυνηγού, αλλά το αποκάλεσε «αναισθησία» επειδή τα ζώα αυτά δεν αξίζουν να κυνηγούνται.

Λέαινα τα "χώνει" σε λιοντάρι και εκείνο...αντιδρά με τον πιο απρόσμενο τρόπο! Θα μείνετε άφωνοι!

Το λιοντάρι μπορεί να λέγεται ότι είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί σε καμιά εξαγριωμένη λέαινα.

Με έναν φωτογραφικό φακό μπορείς να καταγράψεις τρομερές στιγμές από την άγρια ζωή, και όχι μόνο στην ζούγκλα. Μια από αυτές είναι όταν λιοντάρι που ήταν φυλακισμένο σε κλουβί για 13 χρόνια, ελευθερώνεται!

Η σπάνια στιγμή, η οποία καταγράφηκε από ένα φωτογράφο, δείχνει την θυμωμένη λέαινα να βρυχάται στο πρόσωπο ενός λιονταριού καθώς εκείνο χαλαρώνει και καλύπτει το πρόσωπό του με το πόδι του.

Η άγρια ​​στιγμή έλαβε χώρα στο κεντρικό Serengeti της Τανζανίας και εντοπίστηκε από τον φωτογράφο της άγριας ζωής, Τζόρτζ Χάρτ, κατά τη διάρκεια του πρώτου αφρικανικού σαφάρι.

Ο 58χρονος από το Τορόντο του Καναδά δήλωσε: “Σίγουρα έπαιζαν μεταξύ τους.”

“Σαφώς και της απάντησε. Όμως το ερώτημα είναι αν απάντησε με θυμό ή με πάθος. Ήταν ζευγάρι και μόλις τελείωσε το ζευγάρωμα αρχίσαμε να τραβάμε κάποιες φωτογραφίες.”

“Θυμάμαι ότι αισθάνθηκα πολύ χαρούμενος όταν έπιασα το αρσενικό να βρυχάται και έκλεισα την κάμερα όταν η θηλυκιά απάντησε.”

Έκρυβε ένα λιοντάρι μέσα στο διαμέρισμα. Αυτό που ήθελε να κάνει στη συνέχεια ξεπερνά κάθε λογική!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένας άντρας έκρυβε στο διαμέρισμά του ένα λιοντάρι με συγκεκριμένο σκοπό. Τι ήθελε να το κάνει;

Συγκεκριμένα, ένας 30χρονος συνελήφθη στο Παρίσι με την κατηγορία ότι έκρυβε σε διαμέρισμα ένα λιονταράκι με σκοπό να του πουλήσει στην μαύρη αγορά έναντι ποσού 10.000 ευρώ.

Το έξι μηνών θηλυκό λιονταράκι βρισκόταν σε παιδικό κρεβατάκι, ενώ ο 30χρονος – που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές με κλοπές – έσπευσε να κρυφτεί στην ντουλάπα του γειτονικού διαμερίσματος.

Το ζώο είναι καλά στην υγεία του και το έχουν αναλάβει οι αρμόδιοι φορείς για την ομαλή επιστροφή του στη Φύση.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μπει σπίτι τους, και έχουν δει λιοντάρι να τους περιμένει μέσα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share