Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Ζήτησε αποζημίωση γιατί διέκοψε τις ερωτικές επαφές με τη σύζυγό του λόγω αναπηρίας!

Απίστευτο!

5 Δεκεμβρίου 2019 08:15
Ζήτησε αποζημίωση γιατί διέκοψε τις ερωτικές επαφές με τη σύζυγό του λόγω αναπηρίας!

Ένας 30χρονος κινήθηκε νομικά ζητώντας χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη η σεξουαλική του ζωή μετά το ατύχημα της γυναίκας του το οποίο και της προκάλεσε αναπηρία σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τις πιο περίεργες αποζημιώσεις που έχουν δοθεί σε δικαστήριο.

Σε αυτό το σημείο απλώς να διευκρινίσουμε ότι η δικαστική αυτή ιστορία δεν εκτυλίχθηκε σε κάποια απομακρυσμένη πολιτεία των ΗΠΑ, αλλά στη χώρα μας. Στο Εφετείο λοιπόν ο 30χρονος δικαιώθηκε και του επιδικάστηκαν τα 12.000 ευρώ.

Ωστόσο η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, όπου το Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου. Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία επικαλείται τον Αστικό Κώδικα, ο μόνος που μπορεί να αξιώσει χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση προσβολής υγείας προσώπου, είναι εκείνος που υπέστη άμεσα την ηθική βλάβη.

δικαστήριο

Αναλύοντας την απόφαση καταλαβαίνουμε ότι ο σύζυγος νομιμοποιείται να συνάψει εξωσυζυγικές σχέσεις καθώς το σκεπτικό του δικαστηρίου κρίνει ότι εκείνος δεν έχει υποστεί κάποια βλάβη, διότι δεν περιορίζεται η σεξουαλική του ζωή, παρά μόνο οι επαφές με την σύζυγό του.

Η απορία ωστόσο που γεννάται είναι πώς όρισε το ύψος της αποζημίωσης, που διεκδίκησε ο 30χρονος. Με πρόχειρους υπολογισμούς του Penna, συνυπολογίζοντας την ηλικία του, την πιθανή συχνότητα σεξουαλικών επαφών με τη σύζυγό του και τα χρόνια ενεργής σεξουαλικής ζωής που έχει μπροστά του, αποτίμησε την κάθε επαφή με τη σύζυγό του στα…7,7 ευρώ. Τιμές χρεωκοπημένης χώρας, θα προσθέταμε εμείς.

J&J: Αποζημίωση σε άντρα που ανέπτυξε στήθος από χρήση φαρμάκου για τον αυτισμό!

Ο 26χρονος Νίκολας Μάρεϊ, ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε στήθη, όταν οι γιατροί άρχισαν να του συνταγογραφούν το φάρμακο Risperdal το 2003, καθώς είχε διαγνωστεί με διαταραχές, που παρέπεμπαν σε αυτισμό. Η αποζημίωση που του επιδικάστηκε, αγγίζει τα $8 δισεκατομμύρια!

Διαβάστε και αυτό: Απάτη με πασίγνωστο φάρμακο για καρκίνο: Πώς κορόιδεψαν ασθενείς;

Αποζημίωση τεραστίων διαστάσεων, ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιδικάστηκε σε έναν άντρα από την Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή είδε το στήθος του να μεγαλώνει, μετά τη λήψη ενός φαρμάκου για τον αυτισμό από τη Johnson & Johnson.

Η νίκη αυτή του Νίκολας Κάρεϊ σε δικαστήριο της Φιλαδέλφεια, φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσουν κι άλλες παρόμοιες εκκρεμείς υποθέσεις, που αφορούν το ίδιο φάρμακο στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Στην περίπτωσή του, οι δικηγόροι του επέκριναν τη J&J και τη θυγατρική της, Janssen για την εξασφάλιση κέρδους με κάθε κόστος και "την επιλογή της να βγάλει δισεκατομμύρια σε βάρος των παιδιών".

J&J: Αποζημίωση σε άντρα που ανέπτυξε στήθος από χρήση φαρμάκου για τον αυτισμό!

Ωστόσο, ο φαρμακευτικός κολοσσός απάντησε πως η αποζημίωση αυτή που όρισε το δικαστήριο ήταν "υπερβολικά δυσανάλογη" σε σχέση με το κατηγορητήριο και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα την ανατρέψει σε δεύτερο βαθμό.

Στην αγωγή του, ο 26χρονος σήμερα Μάρεϊ, ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε στήθη, όταν οι γιατροί του άρχισαν να του συνταγογραφούν το Risperdal το 2003, καθώς είχε διαγνωστεί με διαταραχές, που παρέπεμπαν σε αυτισμό.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το αντιψυχωτικό φάρμακο Risperdal στα τέλη του 1993 για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και των επεισοδίων διπολικής μανίας σε ενήλικες. Σημειώνεται πως οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν φάρμακα κατά την κρίση τους, ενώ οι εταιρείες επιτρέπεται να προωθούν τα φάρμακά τους μόνο για εγκεκριμένες χρήσεις.

Δικαστήριο είχε επιδικάσει το 2015 ποσό 1,75 εκατομμυρίου δολαρίων στον Μάρεϊ, αφού διαπίστωσε ότι η J&J αμέλησε να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της γυναικομαστίας, από τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Κρατικό εφετείο ενέκρινε την ετυμηγορία τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά μείωσε την αποζημίωση σε 680.000 δολάρια.

Ωστόσο, πέρυσι, μια απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Πενσυλβάνια έδωσε τη δυνατότητα να επιβληθούν ποινικές αποζημιώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να ισχύει το δίκαιο κάθε κράτους του ενάγοντος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share