Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι δεν πρέπει ποτέ μια γυναίκα να κάνει στο στήθος της;

Δώσε προσοχή!

4 Σεπτεμβρίου 2019 15:47
Τι δεν πρέπει ποτέ μια γυναίκα να κάνει στο στήθος της;

Για τις περισσότερες γυναίκες το στήθος είναι σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας και σύμβολο της μητρότητας. Για τους άντρες, πάλι, αποτελεί ίσως το πιο ελκυστικό σημείο στο σώμα ενός θηλυκού. Δείτε όμως και γιατί είναι επικίνδυνο για τη γυναικεία υγεία το σουτιέν!

Οι περισσότερες γυναίκες θυμούνται πότε ξεκίνησε να μεγαλώνει το στήθος τους. Αυτή η άβολη στιγμή που καμπουριάζεις επειδή δεν θέλεις οι συμμαθητές σου να το προσέξουν.

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, η αμηχανία αυτή έφυγε και οι πιο πολλές έχουν καταφέρει να νιώσουν καλύτερα με το σώμα τους.

Εκτός όμως από τα προφανή, υπάρχουν κάποιες αλήθειες για το στήθος μιας γυναίκας που ίσως να μην τις γνωρίζετε, αλλά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τις μάθετε.

Λάθη που κάνουμε και βλάπτουν την υγεία μας. Για να δούμε ποια είναι σύμφωνα με τους ειδικούς:

1. Κολλητική ταινία

Τη χρησιμοποιούν πολλές διάσημες για να ανορθώσουν το στήθος τους. Για παράδειγμα, η Κιμ Καρντάσιαν έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιεί κολλητική ταινία για να ανορθώσει το στήθος της. Mια τέτοια πρακτική όμως είναι εντελώς λάθος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν το κάνετε αυτό, κινδυνεύετε με σοβαρό δερματικό ερεθισμό. Μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να προκαλέσει εξάνθημα, ειδικά γύρω από τις θηλές σας, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.

2. Μπότοξ στο στήθος

Η τοξίνη που ισιώνει τις ρυτίδες φαίνεται ότι μπορεί να μεγαλώσει το στήθος κατά ένα νούμερο. Αντί για νυστέρια και εμφυτεύματα, οι γυναίκες που δεν αντέχουν στην ιδέα του χειρουργείου, επιλέγουν να κάνουν μπότοξ στο στήθος τους για να βελτιώσουν την εικόνα του στήθους τους. Το Breastox-Botox εξελίσσεται γρήγορα σε αναπόσπαστο κομμάτι πολλών γυναικών στο Xόλιγουντ πριν κάνουν εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Απαιτεί μόλις μισή ώρα και το αποτέλεσμα διαρκεί ένα εξάμηνο. Αλλά η αμερικανική ένωση πλαστικών χειρούργων υποστηρίζει ότι η ενέσιμη ανόρθωση στήθους είναι μια συνολική αποτυχία.

3. Αποτρίχωση με κερί γύρω από τις θηλές

Μια τέτοια πρακτική μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, έγκαυμα και τοπική φλεγμονή. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για να εξετάσετε την δυνατότητα αποτρίχωσης με λέιζερ που είναι μια πιο μόνιμη λύση.

4. Γυμναστική και τρέξιμο χωρίς αθλητικό σουτιέν

Αν πρόκειται να γυμναστείτε και να τρέξετε πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε ένα αθλητικό σουτιέν, και όχι το σουτιέν που είναι σέξι και θηλυκό. Αφήστε στη άκρη την εμφάνισή σας και την εικόνα που θέλετε να δείξετε στο γυμναστήριο και δώστε προτεραιότητα στην υγεία σας. Τα σουτιέν που δεν είναι κατάλληλα για γυμναστική είναι άβολα στο τρέξιμο. Αλλά εκτός από αυτό, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες στον συνδετικό ιστό στο στήθος σας, προκαλώντας χαλάρωση.

5. Piercing στις θηλές

Κάθε σημείο του σώματος στο οποίο γίνεται πίρσινγκ, διατρέχει κίνδυνο μόλυνσης. Πολύ περισσότερο στις θηλές, μιας και βρίσκονται πολύ κοντά στο λεμφικό σύστημα και τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν γρηγορότερα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Το συγκεκριμένο piercing τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κλέβει την πρωτιά από τη διαχρονική τρύπα στη μύτη. Πολλές είναι οι κοπέλες που προτιμούν να τρυπήσουν τη μία ή ακόμα και τις δύο θηλές. Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τους αδένες παραγωγής γάλακτος, το οποίο μπορεί να είναι σημαντικό πρόβλημα αν χρειαστεί να θηλάσετε αργότερα στην ζωή σας.

Επίσης, όσες είναι αλλεργικές στο μέταλλο, μπορεί να εμφανίσουν εξάνθημα στην περιοχή. Η διαδικασία του nipple piercing χωρίς να γίνει κατάλληλη απολύμανση των εργαλείων, μπορεί να κολλήσετε ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα Cή και AIDS/HIV. Τέλος, το piercing στις θηλές αυξάνει 10 φορές τον κίνδυνο εμφάνισης αποστήματος.

Πώς να επιλέξετε σωστά σουτιέν - Το 80% επιλέγει λάθος νούμερο!

Υπόθεση σουτιέν: Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να επιλέξει μια γυναίκα το κατάλληλο μέγεθος σουτιέν για να μην έχει προβλήματα! Το 80% επιλέγει λάθος νούμερο!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να επιλέγετε σουτιέν; Γνωρίζατε οτι ο τρόπος που κουμπώνεις το σουτιέν σου δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα σου!

Το τέλεια εφαρμοστό σουτιέν μπορεί να αλλάξει το σώμα μας και να μας κάνει να νιώσουμε πιο ευτυχισμένες. Σήμερα θα σας προτείνουμε έναν πρακτικό οδηγό για να διαλέξετε το κατάλληλο στηθόδεσμο.

Πως να πάρετε τα σωστά μέτρα

Πολλές γυναίκες αγοράζουν σουτιέν με μέγεθος που θα ήθελαν να φοράνε, αλλά που δεν τους ταιριάζει πραγματικά. Και συνήθως, απαιτείται είτε μικρότερο cup είτε μεγαλύτερο μήκος περιφέρειας θώρακα.

Περιφέρεια κάτω από το στήθος

Μετρήστε τη περιφέρεια ακριβώς κάτω από το στήθος.

Περιφέρεια μπούστου

Φορέστε το πιο άνετο σουτιέν σαν (όχι push-up) και μετρήστε τη περιφέρεια στα πιο φαρδιά σημεία.

Βρείτε το μέγεθός σας χρησιμοποιώντας το παρακάτω πίνακα (κάντε κλικ για να ανοίξει):

Πίνακας με μεγέθη σουτιέν

Παράδειγμα: Μέτρηση κάτω από το στήθος 89, μέτρηση μπούστου 109. Το νούμερο του σουτιέν σας είναι το 90 D

Διαφορετικές χώρες ακολουθούν διαφορετική μέτρηση για τα μεγάθη στηθόδεσμων.

Λάβετε υπόψιν ότι αν το βάρος σας έχει αλλάξει, τότε πρέπει να προσαρμόζετε και το μέγεθος του σουτιέν.

Τώρα μπορείτε να πάτε σε κάποιο κατάστημα και κάντε απαραίτητα δοκιμή πριν αγοράσετε οποιονδήποτε στηθόδεσμο.

Πως να δοκιμάσετε
Οι τρεις παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι η φαρδιά ζώνη κουμπώματος, τα cups και οι τιράντες.

Όταν κάνετε δοκιμή, κουμπώστε το σουτιέν στους τελευταίους ακριανούς κρίκους και όχι παραμέσα. Με τον καιρό, το ύφασμα μπορεί να τεντωθεί μέχρι και 5 εκατοστά. Τότε θα μπορείτε να κουμπώνετε με τους παραμέσα κρίκους.

Φαρδιά λωρίδα κουμπώματος

Η στήριξη προέρχεται κατά 90% από τη λωρίδα κουμπώματος και κατά 10% από τις τιράντες. Η λωρίδα πρέπει να εφαρμόζει πάνω στο θώρακα, αλλά όχι να πιέζει ασφικτικά. Σηκώστε τα χέρια σας στο αέρα και γύρτε προς τα δεξιά και τα αριστερά. Η ζώνη θα πρέπει να μείνει στη θέση της. Το κέντρο του σουτιέν θα πρέπει να εφαρμόζει στο στήθος. Αν η λωρίδα κινηθεί, τότε χρειάζεστε μικρότερο μέγεθος.

Πίσω στο κούμπωμα θα πρέπει να χωράνε δύο δάχτυλα, διαφορετικά μετά από μισή ώρα η λωρίδα θα ανέβει προς τα πάνω. Η σωστή θέση της λωρίδας είναι αυστηρά οριζόντια. Στην πρώτη εφαρμογή μπορεί να νιώθετε ότι είναι πολύ σφιχτό, αλλά είναι φυσιολογικό.

Cups

Αν ένα cup έχει ορατές ζάρες και διπλώνει, τότε σημαίνει ότι τα cups είναι μεγάλα και χρειάζεστε μικρότερο μέγεθος σουτιέν.

Αν το cup πιέζει το στήθος και δημιουργούνται ζάρες κάτω από τη μασχάλη, τότε σημαίνει ότι το σουτιέν είναι μικρό. Πάρτε ένα μέγεθος με ένα μέγεθος μεγαλύτερο cups.

Τιράντες

Το σουτιέν πρέπει όχι μόνο να στηρίζει το στήθος, αλλά και να το σηκώνει. Κάντε το παρακάτω τεστ για να δείτε αν το σουτιέν εφαρμόζει σωστά. Βρείτε ένα κεντρικό σημείο ανάμεσα στον ώμο και τον αγκώνα. Το στήθος σας θα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με αυτό το σημείο, και όχι πιο κάτω.

Αν είναι πιο κάτω, σφίξτε τις τιράντες. Αλλά να θυμάστε, δεν πρέπει οι τιράντες να «κόβουν» τους ώμους και να σας τραβούν προς τα πίσω.

Το σωστά εφαρμοσμένο σουτιέν θα σας βοηθήσει να χάσετε οπτικά 3-5 κιλά.

Δώστε ακόμα προσοχή σε αυτά
Όταν αποφασίζετε να αγοράσετε σουτιέν με ή χωρίς μπανέλες, τότε αν το μέγεθος των cups είναι μεγαλύτερο του C, τότε είναι επιθυμητή η επιπλέον στήριξη με μπανέλες.

Αν έχετε ασύμμετρο στήθος, τότε αγοράστε σουτιέν με ενίσχυση που μπορεί να αφαιρεθεί, και αφαιρέστε το μαξιλαράκι για το μικρότερο cup.

 

Ροή ειδήσεων

Share