Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκαριστικό: Καρχαρίας κατασπάραξε κολυμβητές! (Photos+ Video)

Σοκαριστικό!

29 Οκτωβρίου 2019 12:43
Σοκαριστικό: Καρχαρίας κατασπάραξε κολυμβητές! (Photos+ Video)

Βαριά τραυματισμένοι νοσηλεύονται δύο άνδρες ηλικίας 28 και 22 ετών αντίστοιχα έπειτα από επίθεση που δέχτηκαν από καρχαρία ενώ κολυμπούσαν κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία!

Δείτε καρχαρία να επιτίθεται σε δύο βάρκες με ψαράδες! (Βίντεο)

O 28χρονος έχασε μέρος του δεξιού του ποδιού και ο 22χρονος φέρει τραύματα επίσης στο δεξί του πόδι.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί την ώρα που οι δύο άνδρες κολυμπούσαν κοντά στο νησί Hook. Τα θύματα της επίθεσης είχαν πάει εκεί για εκδρομή με τουριστικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 20 άτομα.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο καρχαρίας αρχικά επιτέθηκε στον έναν άνδρα και στην συνέχεια στον άλλον. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος βρισκόντουσαν στη θάλασσα την ώρα της επίθεσης. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με το σκάφος στην ακτή και στη συνέχεια με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο από τους εκδρομείς μας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης καρχαρία. Η σκέψη μας είναι μαζί τους, με τις οικογένειες τους καθώς σε όλους εκείνους που επέβαιναν στο σκάφος. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις Αρχές για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που είχε διοργανώσει την εκδρομή.

Καρχαρίας κατασπάραξε μια μητέρα μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου της!

Μία Γαλλίδα τουρίστρια έχασε τα χέρια και το στήθος της όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ενώ κολυμπούσε στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας. Η 35χρονη απέμεινε σοβαρά τραυματισμένη. Το περιστατικό του ακρωτηριασμού φέρεται να συνέβη μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου της στη Γαλλία!

Δείτε επίσης: Φρικιαστικό ατύχημα στη Νάξο: Ακρωτηριάστηκε 51χρονος άνδρας!

Κολυμπούσε στα νερά του νησιού Μοορέα στον Ειρηνικό όταν ο καρχαρίας της επιτέθηκε. Έχασε και τα δύο της χέρια όπως και ένα από τα στήθη της, σύμφωνα με τοπικά Μέσα. Η γυναίκα διασώθηκε από άλλους λουόμενους και αμέσως έσπευσαν στο πλευρό της νοσηλευτές. Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό "είδα τη γυναίκα χωρίς χέρια, το μπράτσο στην αριστερή πλευρά κρεμόταν όπως και η παλάμη.

Το ίδιο και στο δεξί χέρι. Πανικοβληθήκαμε όλοι". Σύμφωνα με τον αυτόπτη, η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της όταν μεταφέρθηκε στην ξηρά και αναρωτιόταν "γιατί με φέρατε εδώ αφού δεν ήταν ασφαλές;". Η γυναίκα έχασε πολύ αίμα και έγινε αεροδιακομιδή της σε κοντινό νοσοκομείο στην Αϊτή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Οι επιθέσεις από καρχαρίες στη Γαλλική Πολυνησία είναι σπάνιες, καθώς έχουν καταγραφεί μόνο 6 απρόκλητες επιθέσεις από το 1580 σύμφωνα με τα διεθνή αρχεία για τις επιθέσεις καρχαριών.

Όταν ήταν 9 χρονών η μητέρα της πήρε τη σκληρή απόφαση… να την ακρωτηριάσει! Μόλις δείτε πως είναι σήμερα… θα δακρύσετε!

H Οξάνα Μπόνταρτσουκ γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1989 στην Ουκρανική πόλη Khmelnytskyi. Κατά τη γέννησή της, οι γιατροί σοκαρίστηκαν όταν είδαν ότι ένα μεγάλο μέρος των ποδιών της έλειπε, τα χέρια της ήταν παραμορφωμένα, δεν είχε αντίχειρες και νύχια και υπέφερε από νεφρικά προβλήματα! Οι γιατροί μπόρεσαν να αναδομήσουν τα χέρια της κοπέλας, αλλά πρότειναν ακρωτηριασμό στα πόδια της..

Δείτε επίσης: Φρικιαστικό τροχαίο! Γυναίκα κουβάλησε το ακρωτηριασμένο χέρι της μέχρι το ασθενοφόρο! (photos)

Η πιο πιθανή αιτία των γενετικών ανωμαλιών ήταν η καταστροφή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας του Τσέρνομπυλ, που είχε λάβει χώρα 3 χρόνια νωρίτερα. Οι γονείς της Οξάνα ήταν τρομοκρατημένοι με τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας που είχε στη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού τους. Ένιωσαν απροετοίμαστοι και τρομοκρατήθηκαν με τις προκλήσεις της φροντίδας της. Σύντομα μετά τη γέννησή της, το κοριτσάκι δόθηκε σε ορφανοτροφείο. Δεν είδε ποτέ ξανά τους γονείς της.

Στα επόμενα επτά χρόνια που πέρασε στο ορφανοτροφείο, η Οξάνα δέχτηκε bullying, κακοποιήθηκε σωματικά. Έζησε βασανιστικά παιδικά χρόνια. Το μοναδικό πράγμα που της έδινε δύναμη ήταν η αμυδρή ελπίδα ότι θα έφευγε από το ορφανοτροφείο και θα την υιοθετούσαν σε ένα καλό σπίτι.

Κανείς στο ίδρυμα δε περίμενε η Οξάνα να υιοθετηθεί. Ήταν εγγεγραμμένη στο σύστημα υιοθεσιών, αλλά κανείς άλλος δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να υιοθετηθεί. Τότε, προς μεγάλη έκπληξη όλων, έγινε μια κλήση από την άλλη άκρη του κόσμου. Η Γκέι Μάστερς, ένας λογοθεραπευτής από το Σινσινάτι των ΗΠΑ βρισκόταν στην άλλη γραμμή. Είχε δει τη φωτογραφία της Οξάνα και κατά κάποιο τρόπο ήξερε ότι αυτό το κοριτσάκι έμελλε να γίνει κόρη της.

Η Οξάνα ήταν πέντε ετών όταν γνώρισε τη μελλοντική θετή της μητέρα. Αλλά εξαιτίας της Ουκρανικής νομοθεσίας, χρειάστηκαν δύο επιπλέον χρόνια για να υιοθετηθεί επίσημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Οξάνα ζούσε με τον φόβο ότι η Γκέι δε θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Αλλά η Γκέι δε την άφησε. Έστελνε συνέχεια στην Οξάνα φωτογραφίες από το καινούριο της σπίτι και φρόντισε τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα.

Δεν αναρωτήθηκαν μόνο οι υπεύθυνοι του ορφανοτροφείου για την απόφαση της Γκέι . Όσοι την γνώριζαν στο Σινσινάτι αναρωτήθηκαν γιατί δεν υιοθετούσε ένα «υγιές» παιδί. Αλλά η Γκέι ένιωθε βέβαιη και η αποφασιστικότητά της έσωσε τη ζωή της Οξάνα .

Η Οξάνα ήταν σχεδόν οχτώ ετών όταν επιτέλους ταξίδεψε στις ΗΠΑ. Ως παιδί περπατούσε στα δάχτυλα των ποδιών της, αλλά τα πόδια της συνεχώς γίνονταν πιο αδύναμα και δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος της. Η νέα της οικογένεια φρόντισε για την καλύτερη υγεία της. Οι γιατροί μπόρεσαν να αναδομήσουν τα χέρια της, αλλά πρότειναν τα πόδια της να ακρωτηριαστούν, για να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή με προσθετικά μέλη. Στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών, έχασε το αριστερό της πόδι και ένα χρόνο αργότερα και το δεξί πόδι.

Η ριψοκίνδυνη εγχείρηση έγινε και σύντομα η Οξάνα έμαθε να κινείται με τα προσθετικά της μέλη. Γρήγορα, έμαθε να τρέχει να κάνει ποδήλατο και ανακάλυψε ένα άθλημα που σύντομα θα γινόταν το μεγάλο της πάθος: τη κωπηλασία. Προπονήθηκε σκληρά και έγινε τόσο καλή που μπήκε στην Παραολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας των ΗΠΑ.

Με τον συναθλητή της Ρόμπ Τζόουνς κέρδισε το 2012 το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολομπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. To ταλέντο και η ομορφιά της Οξάνα κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου και σύντομα ένα περιοδικό την προσέγγισε για μια γυμνή φωτογράφηση, που έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν.

Η Οξάνα δεν έχει να κρύψει τίποτα πλέον. Το σώμα της είναι γερό, όμορφο και μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Δύο χρόνια αργότερα, στα 25 της, κέρδισε το χάλκινο και το ασημένιο μετάλλιο στο σκι στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η αθλήτρια προκάλεσε το θαυμασμό του κόσμου των σπορ και η ιστορία της εμπνέει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η Οξάνα ποτέ δεν άφησε τα επώδυνα παιδικά της χρόνια να την νικήσουν. Σήμερα θεωρείται εθνική ηρωίδα στην Ουκρανία. Το 2015 επισκέφτηκε στην Ουκρανία στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί, όπως και επισκέφτηκε ορφανοτροφείο και πέρασε χρόνο με τα ορφανά παιδιά.

Φρικιαστικό ατύχημα στη Νάξο: Ακρωτηριάστηκε 51χρονος άνδρας!

Φρικιαστικό ατύχημα έγινε στη Νάξο με έναν 51χρονο άνδρα να ακρωτηριάζεται! Φρικιαστικό τροχαίο στην Κρήτη! Ακρωτηριάστηκε νεαρός!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργάτης την ώρα της δουλειάς του, είδε μια μαρμάρινη πλάκα να πέφτει από το βουνό και να πέφτει στο πόδι του, το οποίο έχασε ακαριαία από τη κνήμη και κάτω. Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια ο άτυχος εργάτης χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα με ελικόπτερο, όπου και νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς». Τραγωδία στην Κρήτη: Ακρωτηριάστηκε οδηγός μηχανής σε τροχαίο! (photos)

Έγινε μάλιστα προσπάθεια συγκόλλησης του ακρωτηριασμένου άκρου του ασθενή, αλλά δεν ήταν τελικό εφικτό να γίνει. Το Α.Τ. Νάξου πραγματοποιεί έρευνα για το περιστατικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share