Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα «πνιγούμε» στα σκουπίδια: Νέα 48ωρη απεργία!

Τι ζητούν οι Δήμοι;

22 Οκτωβρίου 2019 07:28
Θα «πνιγούμε» στα σκουπίδια: Νέα 48ωρη απεργία!

Θα «πνιγούμε» στα σκουπίδια! Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, επιδεινώνοντας το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Πόρτο Ράφτη: Εθελοντές καθάρισαν τα σκουπίδια σε παραλία! (video)

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα με τους ξέχειλους κάδους, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ τη Δευτέρα έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων. Ανακοίνωσε το Υπ. Περιβάλλοντος το σχέδιο τετραετίας για τα σκουπίδια! Ποιες είναι οι "βόμβες" της χώρας;

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

«Κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Περίπου 280 δρομολόγια απορριμματοφόρων πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, παρά την πανελλαδική κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων που είναι σε εξέλιξη και η οποία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δήμου, μεταφέρθηκαν επτά κοντέινερ απορριμμάτων από νοσοκομεία και καθαρίστηκαν επτά λαϊκές αγορές, ενώ μαζεύτηκαν και 490 ογκώδη αντικείμενα από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των δήμων, στην Καθαριότητα, το Πράσινο και το Ηλεκτρολογικό συνεχίζονται. Το ίδιο όμως και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε κατά το δυνατό, καθαρές τις γειτονιές μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα» πρόσθεσε, ευχαριστώντας και «όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και βγάζουν σκουπίδια με φειδώ».

Τραγικό: Πετάνε σκουπίδια στην κορυφή του Ολύμπου!

Η φωτογραφία ενός ορειβάτη που κάνοντας μια βόλτα στον Μύτικα μάζεψε σκουπίδια αποδεικνύει πως κάποιοι από όσους ανεβαίνουν το βουνό δεν το σέβονται και δεν έχουν καμία συνείδηση! «Απελπισία» αισθάνθηκε ένας ορειβάτης που έφτασε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στον Όλυμπο και όμως, αντίκρυσε σκουπίδια! Κανένα έλεος για το περιβάλλον!

Δείτε επίσης:Στον Όλυμπο έπεσε και τραυματίστηκε ανήλικος ορειβάτης!

Όπως κατήγγειλε μέσω facebook ο ορειβάτης Κωνσταντίνος Βασιλακάκος, έμεινε στον Μύτικα, στην κορυφή του Ολύμπου με υψόμετρο τα 2.617 μέτρα, για τρεις μέρες και κάνοντας την βόλτα του εκεί ανακάλυψε ακόμα και... επιμελώς κρυμμένα σκουπίδια.

Με δεδομένο πως για να φτάσει κανείς σε τέτοιο υψόμετρο είναι συνειδητοποιημένος, αγαπάει τη φύση και το βουνό, είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς δείχνει τέτοια εγκληματική αμέλεια, αφήνοντας τα σκουπίδια του στην κορυφή του Ολύμπου...

Ολόκληρη η ανάρητηση του Κωνσταντίνου Βασιλακάκου:

Ένα ταπερ με σκουπίδια..

Αφήνω αυτό εδώ μόνο και μόνο από απελπισία. Έχοντας περάσει 3 συνεχόμενες μέρες στο Μύτικα είχα το χρόνο να γυρίσω λίγο την κορυφή και να ψάξω διαφορά σημεία. Με μεγάλη μου λύπη βρήκα πολλά σκουπίδια κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Αρκετά ήταν κρυμμένα κάτω από πέτρες και άλλα πεταμένα μέσα σε σκισμές από βράχια.

Σπασμένα μπουκάλια, κονσέρβες, μπαταρίες και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Περιττό να πω για τα πεταμένα μωρομαντιλα κτλ. Πόσο μάλλον για αυτούς που είχαν την ιδέα να ουρισουν μέσα στο κενό που έχουν τα βράχια στη κορυφή, το μοναδικό σημείο για μπιβι στη κορυφή του Μύτικα. Αυτό και αν είναι πρόβλημα, να θες να κοιμηθείς κορυφή και να βρωμάει από ούρα λες και σώθηκε ο χώρος στο Μύτικα.

Βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη εποχή. Τα βουνά μας είναι στο μεταίχμιο της καταστροφής στο όνομα της εκμετάλλευσης ή της πράσινης ανάπτυξης. Είναι καλό να έχουμε όλοι μας ευθύνες για τον κόσμο που θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Ζω για τη στιγμή που θα πάω σε ένα βουνό, θα κοιμηθω και θα γυρίσω χωρίς να βρω ένα σκουπίδι στη διαδρομή.

Ας αγκαλιάσουμε τα βουνά πριν να είναι αργά..

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share