Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Στον Όλυμπο έπεσε και τραυματίστηκε ανήλικος ορειβάτης!

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του!

14 Σεπτεμβρίου 2019 12:19
Στον Όλυμπο έπεσε και τραυματίστηκε ανήλικος ορειβάτης!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή επιχείρηση διάσωσης ανήλικου ορειβάτη που τραυματίστηκε μετά από πτώση στη θέση «Πέρασμα του Γιώσου» στον Όλυμπο. Να σας θυμίσουμε: Νεκρός ο ορειβάτης που εγκλωβίστηκε στον Όλυμπο

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό λίγο πριν τις 10 πμ και άμεσα ενημέρωσε με τη σειρά της την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο έσπευσαν προς βοήθεια οι διαχειριστές των καταφυγίων Αποστολίδης και Κάκαλος, καθώς και δύο μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Παράλληλα, κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

Η κατάσταση του ορειβάτη κρίνεται σοβαρή, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ελικόπτερο Super Puma για τη διακομιδή του.

Συναγερμός στα Γιάννενα: Αγνοείται 26χρονος ορειβάτης!

Αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής(08/09/19), ένας 26χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στην Κόνιτσα, από όπου αναχώρησε το πρωί της ίδιας ημέρας για ορειβασία.

Ο πατέρας του, ενημέρωσε το 112 και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με την συνδρομή της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, κοντά στο Μικρό Πάπιγκο. Όλυμπος: Τραυματίστηκε ορειβάτης!

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία ο πατέρας του, χάθηκε το σήμα του κινητού του και πλέον εμφανίζεται απενεργοποιημένο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, θα συνεχιστούν οι έρευνες στην περιοχή.

Συναγερμός στη Σύρο: Πλέει ακυβέρνητο πλοίο!

Ακυβέρνητο πλέει το φορτηγό πλοίο «Μιχάλης» στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια νότια της Σύρου, λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλοίο-φάντασμα των Κυκλάδων που επιδοτείται για Ανάφη και βρίσκεται… Αζόρες!

Το πλοίο είναι φορτωμένο με πέτρα και έχει 9 άτομα πλήρωμα. Είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου και είχε προορισμό τη Λεμεσό

Στο σημείο όπου βρίσκεται το φορτηγό πλοίο σπεύδουν ένα πλωτό του Λιμενικού ένα ρυμουλκό και ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο!

Σοκ στην Κάρπαθο: Επτά τραυματίες σε τουριστικό πλοίο!

Σοκ έπαθαν οι εφτά τραυματίες σε τουριστικό πλοίο στην Κάρπαθο όταν έπεσε σε θαλασσοταραχή! Το τουριστικό πλοίο μετέφερε 162 επιβάτες!

Το πλοίο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Πηγαδιών με προορισμό το Διαφάνι, με 162 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, επέστρεψε όπου οι τραυματίες παρελήφθησαν από ιδιωτικό όχημα αρχικά σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου. Σεισμός στην Κάρπαθο!

Εξι από αυτούς πήραν εξιτήριο, ενώ μία 17χρονη πρόκειται να μεταφερθεί στη Ρόδο για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκαν φθορές στην περιοχή της πλώρης καθώς και φθορά μέρους του καταστρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Κάρπαθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share