Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όλυμπος: Τραυματίστηκε ορειβάτης!

Τι συνέβη στον ορειβάτη όσο έκανε πεζοπορία;

19 Ιουνίου 2019 20:49
Όλυμπος: Τραυματίστηκε ορειβάτης!

Ένα ακόμα ατύχημα σημειώθηκε στον Όλυμπο όταν ορειβάτης τραυματίστηκε και έπρεπε να έρθει το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον ορειβάτη στο νοσοκομείο!

Συγκεκριμένα, στη θέση Πριόνια, μία γυναίκα χτύπησε στο πόδι, ενώ έκανε πεζοπορία. Άτομα που ήταν μαζί της ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά της σε ασφαλές σημείο.

Στο σημείο έφτασαν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι μετέφεραν τη γυναίκα στην παλαιά μονή Αγίου Διονυσίου. Εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τη γυναίκα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Όλυμπος: Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης αθλητή

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης 46ρονου στον Όλυμπο, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι στο ρέμα Ορλιάς, στο σημείο Κόκκινος Βράχος, στην περιοχή του Δίον Πιερίας.

Ο 46χρονος επρόκειτο να πάρει μέρος στο μαραθώνιο Ολύμπου και γι’ αυτό το λόγο προπονούνταν στο βουνό. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης γλίστρησε, βγήκε από το μονοπάτι και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του.

Δεν έχασε τις αισθήσεις του, ωστόσο, ένοιωθε ζαλάδες, με αποτέλεσμα φίλοι του, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με τον 46ρονο, να ειδοποιήσουν με κινητό τηλέφωνο την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο έφτασε άμεσα εντεκαμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και οργανώθηκε επιχείρηση, ώστε ο τραυματίας να μεταφερθεί σε σημείο που θα τον παραλάβει για το νοσοκομείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ιωάννινα: Στην Τύμφη διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου!

Δραματική διάσωση ψαράδων που κινδύνεψαν από καρχαρίες! (Video)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share