Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη: " Τα παιδιά μου είδαν τους εμπρηστές από το μπαλκόνι"! (video)

Σοκαριστικές αποκαλύψεις!

5 Σεπτεμβρίου 2019 10:52
Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη:

Για την αιτία της πυρκαγιάς στη Ν. Μάκρη μίλησε ο κ. Σάββας Τζιλάβης, κάτοικος της Νέας Μάκρης όπου τα ξημερώματα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά η οποία αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN: «Το πατρικό της συζύγου μου είναι στα 70 μέτρα από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η πεθερά μου με την αδελφή της συζύγου μου, στις 1:30 το βράδυ, είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, το έχουμε δηλώσει ήδη στην αστυνομία, με 6-7 άτομα. Έχουν δει την πινακίδα. Είναι σίγουρος ο εμπρησμός. Με ξύπνησαν μισή ώρα μετά. Η φωτιά έπιασε στις 2:10 περίπου και πήγα στο σημείο αμέσως».

«Μου είπαν ότι έφυγαν προς το βουνό. Τέτοια ώρα είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός. Ήξεραν ότι είχε αέρα εκείνη την ώρα» πρόσθεσε.

Επίσης μια νέα μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα φέρνει στο φως η εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλοκαίρι Μαζί, όπου τα παιδιά ενός κατοίκου της περιοχής είδαν ένα νεαρό άνδρα να κατευθύνεται προς το βουνό με ένα μηχανάκι και να φεύγει πολύ γρήγορα! Δευτερόλεπτα μετά ξεκίνησε η πυρκαγιά!

Δείτε την σχετική μαρτυρία στο βίντεο που σας παραθέτει το Athensmagazine.gr:

Συγκλονίζει ο άνδρας που έχασε την γυναίκα του στο Μάτι για τη νέα πυρκαγιά: Ξυπνούσε πόρτα πόρτα τους κατοίκους μέσα στη νύχτα!

Για «τραγική κατάσταση» έκανε λόγο ο κάτοικος της Νέας Μάκρης, Γιώργος Καΐρης, περιγράφοντας το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην περιοχή τη νύχτα που πέρασε.

Ο Γ.Καΐρης είναι πυρόπληκτος από το Μάτι, που όχι απλώς έχασε την περιουσία του, αλλά πρωτίστως την σύντροφό του, στη φονική πυρκαγιά. Ήταν ο ίδιος που είχε περιγράψει την τραγωδία που βίωσε, στην πρώτη επέτειο από τη φωτιά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», σημείωσε πως τη νύχτα ο κόσμος ενημερώθηκε ο ένας από τον άλλον. «Λειτούργησε πολύ καλά το σύστημα πυρόσβεσης, αλλά είχε πάρα πολύ αέρα», σχολίασε την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, συγκρίνοντας με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι εντελώς ανόμοια τα μεγέθη. «Τα συναισθήματα ξυπνάνε άμεσα και σε γυρνάνε πίσω. Δεν μπορείς να το περιγράψεις αυτό», απάντησε ερωτηθείς για το πώς βίωσε τη φωτιά τη νύχτα.

«‘Έγινε μια καλή αρχή από πλευράς κρατικού μηχανισμού, ενώ και ο κόσμος αντέδρασε καλύτερα, αφού έφυγαν από τα σπίτια τους», είπε για να καταλήξει ότι οι κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι πυρόπληκτοι από το Μάτι, «είμαστε όλοι μια γροθιά».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη: "Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής!

"Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Νέα Μάκρη! Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλώντας στο Open, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού.

Ο πολύπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά έχει πάρει σε από κηλίδωση ή από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Ο κάτοικος της περιοχής, Σάββας Τζιλάβης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει... ψυχή από τον δασικό δρόμο.

Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share