Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: Η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι σε ύφεση! (Video)

Τι είπε ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας;

5 Σεπτεμβρίου 2019 09:09
Νίκος Χαρδαλιάς: Η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι σε ύφεση! (Video)

Ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, μίλησε για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη! Βρίσκεται σε ύφεση η πυρκαγιά αλλά παραμένει επικίνδυνη λόγω των δυνατών ριπών των ανέμων!

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσον αφορά την φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο γεγονός αυτο, ούτε αφορά την κλιματική αλλαγή» είπε χαρακτηριστικά!

"Καίει συμπαγές δάσος, θέλει δουλειά από τις επίγειες δυνάμειας μας!" τόνισε χαρακτηριστικά!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη: "Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής!

"Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Νέα Μάκρη! Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλώντας στο Open, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού.

Ο πολύπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά έχει πάρει σε από κηλίδωση ή από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Ο κάτοικος της περιοχής, Σάββας Τζιλάβης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει... ψυχή από τον δασικό δρόμο.

Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας!

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας! Βέβαια υπήρξε ένας τραυματίας! Στο ισόγειο βρίσκεται κινέζικο μαγαζί, ενώ οι τρεις όροφοι είναι αποθήκες.

Το κτήριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αριστοφάνους και Μενάνδρου στην Αθήνα. Δεν υπάρχει κανένας απεγκλωβισμός, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι στο χώρο υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Επί τόπου κάνουν κατάσβεση της φωτιάς 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα από λάμπα πετρελαίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Εν τούτοις, ένας αλλοδαπός, που πιθανόν να βρισκόταν έξω από το κτίριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, υπέστη ελαφρά εγκαύματα και παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και γι' αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Γύρω στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ βασικό τους μέλημα ήταν να μην κινδυνεύουν άλλα κτίρια, καθώς το συγκεκριμένο είχε υποστεί ήδη τεράστιες ζημιές.

Λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά και αμέσως ξεκίνησε η έρευνα εντός του κτιρίου.

Θήβα: Φωτιά σε κυνοτροφείο!

Μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιά, σημειώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (4/9) σε ιδιωτικό κυνοτροφείο σε ορεινό μέρος κοντά στα Πλατανάκια του Δήμου Θηβαίων. Συνέβη πριν λίγο: Συναγερμός στο Μαρούσι! Φωτιά στο The Mall!

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο οίκημα και επειδή μέσα υπήρχαν φιάλες, γρήγορα εξαπλώθηκε απειλώντας τους «τετράποδους» ενοίκους που βρισκόντουσαν μέσα στα κλουβιά.

Οι Πυροσβέστες από την ΠΥ Θήβας έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες εντός και εκτός οικήματος, καθώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και απειλητικά σε παρακείμενη ρεματιά. Επίσης το εσωτερικό ήδη καιγόταν από άκρη σε άκρη και ενώ τα σκυλιά γάβγιζαν απελπισμένα.

18 πυροσβέστες με επικεφαλής τον Διοικητή της Υπηρεσίας Γιώργο Οικονόμου, κατόρθωσαν να σώσουν περί τα 60 σκυλιά, όλα τους κυνηγόσκυλα ράτσας, κάποια από αυτά μάλιστα δύο φορές (!) καθώς επέστρεφαν στα κλουβιά όπου ήταν τα μικρά τους. Συγχρόνως οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν πριν η πυρκαγιά ξεφύγει στη χαράδρα και κάψει ότι βρει στο πέρασμά της. Χαρακτηριστικά στο σημείο κλήθηκε και πεζοπόρο τμήμα προκειμένου να καθαρίσει τις διάσπαρτες μικροεστίες.

Παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών όμως, δεν έλειψαν οι απώλειες καθώς κάηκαν τουλάχιστον τέσσερα κουταβάκια, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο σκυλιά δεν επέζησαν εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share