Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Τάσος Αρνιακός: Η καλοκαιρία συνεχίζεται αλλά με ασταμάτημο μελτέμι! (Video)

Που θα φτάσει ο υδράργυρος;

29 Αυγούστου 2019 09:44
Τάσος Αρνιακός: Η καλοκαιρία συνεχίζεται αλλά με ασταμάτημο μελτέμι! (Video)

Ο Τάσος Αρνιακός παρουσιάζει τον καιρό στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί»! Σύμφωνα με τον μετερεωλόγο ο καιρός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με εχθές χωρίς πολλές διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες! Βέβαια θα πνέουν ισχυρά μελτέμια που ίσως ταλαιπωρήσουν και τους τελευταίους εκδρομείς!

Ωστόσο, αυτό που θα κυριαρχεί στον σημερινό καιρό, είναι οι ισχυροί άνεμοι, που αναμένεται να φτάσουν ως και τα 7 μποφόρ, ακόμη και στην Αττική! Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Οπως προβλέπει η ΕΜΥ, οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν και το σαββατοκύριακο ως και 7 μποφόρ, ενώ από Δευτέρα θα εξασθενήσουν ελαφρά.

Ετσι, με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν, ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι αρκετά υψηλός. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει υψηλό κίνδυνο σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία και Αργολίδα, που βρίσκονται για σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό (επίπεδο 4)

Η πρόβλεψη του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη!

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Πέμπτη στην χώρα μας! Μπορεί να υπήρχαν προειδοποιήσεις και για σήμερα αλλά ήδη στην Αττική έχουν ξεσπάσει τέσσερις φωτιές!

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν:

- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share