Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ισπανία: Ελικόπτερο συγκρούστηκε με αεροπλάνο! Πέντε νεκροί! (photos)

Τραγωδία!

25 Αυγούστου 2019 16:55
Ισπανία: Ελικόπτερο συγκρούστηκε με αεροπλάνο! Πέντε νεκροί! (photos)

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός ενός απίστευτου δυστυχήματος στην Μαγιόρκα της Ισπανίας. Σοκ: Αεροπλάνο έπεσε στην θάλασσα! (Video)

Ένα αεροπλάνο συγκρούστηκε με ελικόπτερο περίπου στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής. Πληροφορίες θέλουν το ένα από τα θύματα να είναι παιδί.

Το σημείο του δυστυχήματος είναι σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα της Μαγιόρκας, Πάλμα, αγαπημένου προορισμού διακοπών για Βρετανούς.

Τα δύο μέσα, όπως έγινε γνωστό, συγκρούστηκαν κοντά σε νοσοκομείο της περιοχής. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα η εθνικότητα των επιβατών. Το δυστύχημα συνεχή στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του νησιού.

Οι τρεις νεκροί επιβάτες επέβαιναν στο ελικόπτερο ενώ οι άλλοι δύο στο αεροσκάφος.

Το δυστύχημα προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών ενώ προκλήθηκε και πυρκαγιά στο σημείο της πτώσης.

Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση επειδή "έπεσε" πάνω σε πουλιά!

Σε χωράφι καλαμποκιού κοντά στη Μόσχα αναγκάστηκε να προσγειωθεί ρωσικό αεροσκάφος καθώς «συγκρούστηκε» με πουλιά και εμφάνισε βλάβη στους κινητήρες του. Αεροπλάνο προσγειώνεται στη μέση του δρόμου και αστυνομικός το… σταματά για έλεγχο!

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, το Airbus 321 της Ural Airlines έπεσε πάνω σε ένα σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του την Πέμπτη, με αποτέλεσμα κάποια από τα πτηνά να εισχωρήσουν και στους δύο κινητήρες του.

Μόλις διαπίστωσαν τη δυσλειτουργία στους κινητήρες, οι πιλότοι αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο σε ένα χωράφι, περίπου 1 χλμ. μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζουκόφσκι, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας, Ροσαβιάτσια. Ωστόσο, το πρακτορείο Tass μεταδίδει ότι συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε 23.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, η αναγκαστική προσγείωση έγινε χωρίς το αεροσκάφος να κατεβάσει τους τροχούς του, δηλαδή «με την κοιλιά».

Πανικός σε πτήση: Η καμπίνα του αεροπλάνου γέμισε καπνό! (Video)

Πανικός προκλήθηκε όταν καπνοί άρχισαν να εξαπλώνονται στην καμπίνα του αεροπλάνου, λίγα λεπτά προτού προσγειωθεί στον προορισμό του. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν περίπου 200 επιβάτες, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι θέσεις που μπορείς να σωθείς αν πέσει το αεροπλάνο (photo)

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, ενώ το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό τη Βαλένθια στην Ισπανία. Επιβάτης του αεροπλάνου ανέβασε βίντεο στα social media, στα οποία φαίνεται η καμπίνα γεμάτη καπνούς, ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο αεροπλάνο.

Όπως είπε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιβάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο από τις τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης.

«Πανικός!!! Φόβος – δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο», έγραψε και συνέχισε: «Είναι θαύμα. Το αεροπλάνο που βρισκόμασταν από το Λονδίνο για Βαλένθια έπιασε φωτιά. Μόλις προσγειωθήκαμε».

Σε ένα tweet που έκανε λίγο αργότερα, έγραψε: «Προσπαθούμε να βγούμε, αλλά δεν λειτουργεί τίποτα!!! Είμαστε παγιδευμένοι, αλλά θα ανοίξουν την πόρτα!!! Προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο Manises». Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του ρωσικού αεροπλάνου!

Αφού βγήκε από το αεροπλάνο, ο Merono, που είναι δημοσιογράφος, έγραψε ότι όλοι είναι καλά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι για κάποιους ήταν πολύ δύσκολο. «Ήταν μεγάλο σοκ όταν άρχισε να εμφανίζεται καπνός την ώρα που πετούσαμε. Ευτυχώς ήμασταν κοντά και όλα πήγαν καλά. Πήραμε μια βαθιά ανάσα όταν προσγειωθήκαμε».

Ο ίδιος παραπονέθηκε για έλλειψη ενημέρωσης από το προσωπικό και είπε ότι κάποιοι επιβάτες έμειναν για να παρηγορούν τους υπόλοιπους.

Και άλλοι επιβάτες περιέγραψαν τις τρομακτικές σκηνές που βίωσαν, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από το προσωπικό.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα κατά την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Βαλένθια, σημειώνοντας ότι όλοι οι επιβάτες το εκκένωσαν με ασφάλεια με τη βοήθεια του προσωπικού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share