Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκ: Αεροπλάνο έπεσε στην θάλασσα! (Video)

Απίστευτες εικόνες από την προσθαλάσσωση!

21 Αυγούστου 2019 19:45
Σοκ: Αεροπλάνο έπεσε στην θάλασσα! (Video)

Αεροπλάνο έπεσε στην θάλασσα του Σαν Φρανσίσκο και τελικά προσθαλασσώνεται την Τετάρτη, με την μύτη του να βυθίζεται λίγο αργότερα. Εντυπωσιακό βίντεο από τη στιγμή που το αεροπλάνο ακουμπά το νερό.

Μαζί του βρισκόταν και μια φίλη του, κανείς ωστόσο από τους δύο δεν έπαθε το παραμικρό. «Φλέρταρα με την υποθερμία και τσιμπήθηκα από τσούχτρες τα 45’ λεπτά που περίμενα» συμπλήρωσε ευχαριστώντας τις σωστικές δυνάμεις που βοήθησαν στη διάσωσή του.

Ο Λες δεν σταμάτησε να τραβάει βίντεο μετά την προσθαλάσσωση, με εκείνον και την συνεπιβάτη να στέκουν πάνω στο φτερό και στη συνέχεια να περιμένουν στη θάλασσα τους διασώστες. Αεροσκάφος ξεπροβάλλει ξαφνικά μέσα από πυκνό σύννεφο και προσγειώνεται!

Την ίδια ώρα, φίλος του πιλότου, που οδηγούσε το δικό του αεροπλάνο, κατέγραφε την πτήση που κατέληξε στο νερό και ειδοποίησε τις Αρχές ώστε να φτάσουν για τη διάσωση.

Ο Lesh είχε μόλις αγοράσει το αεροπλάνο τύπου A36 Bonzana, σύμφωνα με τον Όουεν Λέιπελτ που παρακολουθούσε όλη τη σκηνή. «Με κάλεσε στο τηλέφωνο από το νερό, σχεδόν 10 λεπτά αργότερα. Ο Ντέιβιντ έκανε εξαιρετική δουλειά στην προσθαλάσσωση» σημειώνει ο Λέιπελτ.

Όλα πήγαν καλά και ο πιλότος με την συνεπιβάτη βρέθηκαν σώοι και πάλι στην στεριά. Ωστόσο, το βίντεο της προσθαλάσσωσης έγινε θέμα στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του ρωσικού αεροπλάνου!

Τη συγκλονιστική στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης ρωσικού αεροπλάνου, με 233 επιβαίνοντες, σε χωράφι με καλαμπόκια αποτύπωσε σε βίντεο επιβάτης του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο, κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ζουκόφσκι της Μόσχας, «συγκρούστηκε» με σμήνος πουλιών, με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη οι κινητήρες του. Ο πιλότος -τον οποίο ήδη ρωσικά Μέσα χαρακτηρίζουν «ήρωα»- χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε ένα χωράφι με καλαμπόκια, λίγο πιο μακριά από το αεροδρόμιο.

Ο «ήρωας» πιλότος και η απίστευτη ψυχραιμία του

Και μολονότι το σύστημα προσγείωσης είχε τεθεί εκτός λειτουργίας (κοινώς δεν είχαν κατέβει οι τροχοί), ο νεαρός πιλότος Νταμίρ Γιουσούποφ (41 ετών) κατάφερε να προσγειώσει με την «κοιλιά» το αεροσκάφος και χωρίς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda χαρακτήρισε τον πιλότο «ήρωα», σημειώνοντας ότι έσωσε 233 ζωές, «προσγειώνοντας με μαεστρία το αεροπλάνο χωρίς σύστημα προσγείωσης, με βλάβη σε έναν κινητήρα μέσα σε ένα χωράφι με καλαμπόκια».

Η ρωσική κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε το περιστατικό «θαύμα πάνω από το Ραμένσκ», αναφερόμενη στην περιοχή έξω από τη Μόσχα όπου πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από το διεθνές αεροδρόμιο Ζουκόφσκι. Μάλιστα, κάποιοι συγκρίνουν το περιστατικό με την πτήση 1549 της US Airways το 2009, όταν ο πιλότος του αεροσκάφους πραγματοποίησε αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης, ύστερα από σύγκρουση με σμήνος πουλιών. Το Airbus 321 της Uralia Airlines, με 226 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, είχε προορισμό τη Συμφερόπολη της Κριμαίας.

Σε βίντεο η αναγκαστική προσγείωση

Επιβάτης της πτήσης, παρά την αγωνία του, κατέγραψε την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές. Συγκεκριμένα, ο πιλότος χαμηλώνει το αεροπλάνο για να κάνει την προσγείωση, με τους κινητήρες να κάνουν έναν περίεργο θόρυβο, αποτέλεσμα της βλάβης που προκάλεσε η «σύγκρουση» με τα πουλιά. Και καταφέρνει, εν μέσω κραυγών από τους επιβάτες, να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος στο χωράφι με τα καλαμπόκια.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την αναγκαστική προσγείωση:

Πανικός σε πτήση: Η καμπίνα του αεροπλάνου γέμισε καπνό! (Video)

Πανικός προκλήθηκε όταν καπνοί άρχισαν να εξαπλώνονται στην καμπίνα του αεροπλάνου, λίγα λεπτά προτού προσγειωθεί στον προορισμό του. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν περίπου 200 επιβάτες, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι θέσεις που μπορείς να σωθείς αν πέσει το αεροπλάνο (photo)

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, ενώ το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό τη Βαλένθια στην Ισπανία. Επιβάτης του αεροπλάνου ανέβασε βίντεο στα social media, στα οποία φαίνεται η καμπίνα γεμάτη καπνούς, ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο αεροπλάνο.

Όπως είπε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιβάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο από τις τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης.

«Πανικός!!! Φόβος – δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο», έγραψε και συνέχισε: «Είναι θαύμα. Το αεροπλάνο που βρισκόμασταν από το Λονδίνο για Βαλένθια έπιασε φωτιά. Μόλις προσγειωθήκαμε».

Σε ένα tweet που έκανε λίγο αργότερα, έγραψε: «Προσπαθούμε να βγούμε, αλλά δεν λειτουργεί τίποτα!!! Είμαστε παγιδευμένοι, αλλά θα ανοίξουν την πόρτα!!! Προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο Manises».

Αφού βγήκε από το αεροπλάνο, ο Merono, που είναι δημοσιογράφος, έγραψε ότι όλοι είναι καλά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι για κάποιους ήταν πολύ δύσκολο. «Ήταν μεγάλο σοκ όταν άρχισε να εμφανίζεται καπνός την ώρα που πετούσαμε. Ευτυχώς ήμασταν κοντά και όλα πήγαν καλά. Πήραμε μια βαθιά ανάσα όταν προσγειωθήκαμε».

Ο ίδιος παραπονέθηκε για έλλειψη ενημέρωσης από το προσωπικό και είπε ότι κάποιοι επιβάτες έμειναν για να παρηγορούν τους υπόλοιπους.

Και άλλοι επιβάτες περιέγραψαν τις τρομακτικές σκηνές που βίωσαν, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από το προσωπικό.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα κατά την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Βαλένθια, σημειώνοντας ότι όλοι οι επιβάτες το εκκένωσαν με ασφάλεια με τη βοήθεια του προσωπικού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share