Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

33 παραβιάσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο ανήμερα της Παναγίας!

Δεν σέβονται τίποτα!

15 Αυγούστου 2019 20:32
33 παραβιάσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο ανήμερα της Παναγίας!

Σε 33 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη ανήμερα της εορτής για την Κοίμηση της Θεοτόκου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τούρκοι κατασκοπεύουν τις ασκήσεις του Ναυτικού!

Οι ενέργειες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, δείχνουν μεταξύ άλλων και την αδιαφορία της Άγκυρας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν υπογρτάψει οι δύο χώρες και τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την αποφυγή στρατιωτικών ασκήσεων και δράσεων τους θερινούς μήνες και στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές.

Πάνω από το Αιγαίο, πέταξαν σήμερα δύο κατασκοπευτικά CN-235 τα οποία προέβησαν και σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αιγαίο: Νέες υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά!

Νέες προκλήσεις σήμερα από την τουρκική πλευρά έρχονται να καταρρίψουν το αφήγημα ότι η προκλητικότητα των γειτόνων σχετιζόταν με την προεκλογική περίοδο και γινόταν για εσωτερική κατανάλωση. Δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά!

Μία ημέρα μετά τις κάλπες έχουμε νέες υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά σε Οινούσσες-Παναγιά. Συγκεκριμένα στις 12:37 το μεσημέρι της Τρίτης δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες.

Δύο λεπτά αργότερα, στις 12:39 τα δύο τουρκικά αεροσκάφη διαχωρίστηκαν και πέταξαν το ένα πάνω από τη νήσο Παναγιά και το άλλο πάνω από τις Οινούσσες.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις! - «Αλώνισαν» το Αιγαίο δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη!

Μια ημέρα μετά την παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις.

Δύο τουρκικά κατασκοπευτικά έκαναν πτήσεις πάνω από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου προχώρησαν σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Κατά την πάγια τακτική και τα δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αυστηρό διάβημα στον Τούρκο πρεσβευτή για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Τσίπρα!

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, σχετικά με την προκλητική παρενόχληση τουρκικών μαχητικών εναντίον του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι!

Όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν κοντά στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ότι δεν θα επιτρέψει να υποβαθμιστεί το ζήτημα, παρότι η Αγκυρα διαψεύδει το συμβάν.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν τον πιλότο του ελικοπτέρου να κάνει χαμηλούς ελιγμούς μέχρι να καταφέρουν να τα αναχαιτίσουν τα ελληνικά μαχητικά.

Ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από το Καστέλι, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το ελληνικό ελικόπτερο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share