Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Καιρός: Έρχεται καύσωνας! Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί!

Σταματάει το μελτέμι και έρχεται ο καύσωνας!

1 Ιουλίου 2019 10:59
Καιρός: Έρχεται καύσωνας! Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί!

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται καύσωνας το επόμενο τριήμερο. Ο Γιάννης Καλλιάνος κάνει την πρόβλεψη και προειδοποιεί!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει δύο βαθμούς κάθε ημέρα μέχρι την Πέμπτη. "Σήμερα Δευτέρα το "ταβάνι" θα είναι οι 34-35 βαθμοί Κελσίου, την Τρίτη τα θερμόμετρα θα δείξουν 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 38 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου", είπε και πρόσθεσε: "Θα έχουμε μια θερμή εισβολή διάρκειας τριών ημερών. Θα τη νιώσουμε κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε συνθήκες καύσωνα στη χώρα". Υποστήριξε, ακόμη, ότι "αρκετή ζέστη θα έχουμε και την Παρασκευή".

Όπως είπε ο μετεωρολόγος και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον νότιο τομέα της Β' Αθηνών, "καυτός" θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, Αργολίδα, Ανατολική Στερεά, Βοιωτία, Ανατολική Πελοπόννησο.

Ο κ. Καλλιάνος εξήγησε ότι ο καύσωνας έρχεται λόγω του ότι "θα σταματήσει το μελτέμι από αύριο, Τρίτη" προσθέτοντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών είναι "τα υπολείμματα του φοβερού καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη".

Απαντώντας με τι καιρό θα γίνουν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, είπε ότι "αν διατηρηθούν τα προγνωστικά στοιχεία θα πάμε στις κάλπες με θερμοκρασίες 34-35-36 βαθμών Κελσίου".

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα: Καύσωνας με 45άρια!

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα και τον καιρό που θα έχουμε τις επόμενες μέρες! Έρχεται καύσωνας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45 βαθμούς!

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και διατηρείται και στα σημερινά τρεξίματα του καιρικού μοντέλου GFS η τάση που από χθες έχει εμφανιστεί και θέλει την Ελλάδα να δέχεται ένα πολύ ισχυρό κύμα ζέστης από την Αφρική, από την Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τετραήμερο που αν αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν και επιβεβαιωθούν στην πράξη, ο υδράργυρος στη χώρα μας θα χτυπήσει κόκκινο, με την κορύφωση του φαινομένου να καταγράφεται για την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Θα δείτε και στους χάρτες που ανά μέρα παρουσιάζεται η θερμοκρασιακή άνοδος, ότι σε κλειστές περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμα και τους 45 βαθμούς.

Με τα σημερινά στοιχεία από την Παρασκευή 12 Ιουλίου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολλές, ωστόσο, οι μέρες που απομένουν μέχρι και την μεθεπόμενη εβδομάδα, γι' αυτό και καταγράφουμε τα δεδομένα του συγκεκριμένου καιρικού μοντέλου ως τάση, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν διαφορές. Και όταν μιλάμε για καύσωνα και θερμοκρασίες 45 βαθμών, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι και τρεις βαθμούς μικρότερη να είναι τελικά η θερμοκρασία θα πρόκειται για τεράστια διαφορά.

Σε σχέση, τώρα, με τις θερμοκρασίες για την Κυριακή των εκλογών, θα δείτε στους χάρτες στην γκάλερι πως δεν αναμένεται πουθενά στη χώρα να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε, λοιπόν, στην γκάλερι όλες τις κάρτες με την ανά ημέρα καταγραφή της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του ισχυρού καύσωνα που το συγκεκριμένο μοντέλο «βλέπει» να πλήττει τη χώρα μας:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Νέος μήνας με... ζέστη και ισχυρούς ανέμους!

Φονικός καύσωνας στην Γαλλία: Τρεις ακόμα νεκροί!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share