Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός: Νέος μήνας με... ζέστη και ισχυρούς ανέμους!

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ...

1 Ιουλίου 2019 07:20
Καιρός: Νέος μήνας με... ζέστη και ισχυρούς ανέμους!

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει από τη μία άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά από την άλλη με πολλά μποφόρ.

Την ώρα που η Ευρώπη συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από καύσωνα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι βόρειοι άνεμοι στην Ελλάδα θα φτάσουν από τα 4 ως 6 μποφόρ στα ηπειρωτικά, αλλά στο Αιγαίο τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Τα φαινόμενα ωστόσο θα εξασθενήσουν γρήγορα, με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο στα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά ο καιρός

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Mεταβλητοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 23 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στα Δωδεκάνησα έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα: Καύσωνας με 45άρια!

Δραματική πρόβλεψη για την Ελλάδα και τον καιρό που θα έχουμε τις επόμενες μέρες! Έρχεται καύσωνας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45 βαθμούς!

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και διατηρείται και στα σημερινά τρεξίματα του καιρικού μοντέλου GFS η τάση που από χθες έχει εμφανιστεί και θέλει την Ελλάδα να δέχεται ένα πολύ ισχυρό κύμα ζέστης από την Αφρική, από την Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τετραήμερο που αν αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν και επιβεβαιωθούν στην πράξη, ο υδράργυρος στη χώρα μας θα χτυπήσει κόκκινο, με την κορύφωση του φαινομένου να καταγράφεται για την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Θα δείτε και στους χάρτες που ανά μέρα παρουσιάζεται η θερμοκρασιακή άνοδος, ότι σε κλειστές περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμα και τους 45 βαθμούς.

Με τα σημερινά στοιχεία από την Παρασκευή 12 Ιουλίου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολλές, ωστόσο, οι μέρες που απομένουν μέχρι και την μεθεπόμενη εβδομάδα, γι' αυτό και καταγράφουμε τα δεδομένα του συγκεκριμένου καιρικού μοντέλου ως τάση, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν διαφορές. Και όταν μιλάμε για καύσωνα και θερμοκρασίες 45 βαθμών, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι και τρεις βαθμούς μικρότερη να είναι τελικά η θερμοκρασία θα πρόκειται για τεράστια διαφορά.

Σε σχέση, τώρα, με τις θερμοκρασίες για την Κυριακή των εκλογών, θα δείτε στους χάρτες στην γκάλερι πως δεν αναμένεται πουθενά στη χώρα να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε, λοιπόν, στην γκάλερι όλες τις κάρτες με την ανά ημέρα καταγραφή της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του ισχυρού καύσωνα που το συγκεκριμένο μοντέλο «βλέπει» να πλήττει τη χώρα μας:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Έρχεται νέος καύσωνας από Δευτέρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share