Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φονικός καύσωνας στην Γαλλία: Τρεις ακόμα νεκροί!

Τι ανακοίνωσαν οι Αρχές;

29 Ιουνίου 2019 19:20
Φονικός καύσωνας στην Γαλλία: Τρεις ακόμα νεκροί!

Ο φονικός καύσωνας που πλήττει την Ευρώπη είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα τρεις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους στην Γαλλία.. Η περιοχή παραμένει σήμερα σε "πορτοκαλί" επιφυλακή για καύσωνα και η νομαρχία προειδοποιεί για τον "κίνδυνο καταιγίδων μέτριας έντασης ή σφοδρών συνοδευόμενων από χαλάζι κατά τόπους".

O πρωτοφανής καύσωνας που πλήττει τη Γαλλία προκάλεσε τον θάνατο άλλων τριών ανθρώπων στη νότια και ανατολική πλευρά της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα, Σάββατο, οι Αρχές. Με τους θανάτους αυτούς αυξάνεται στους τέσσερις ο αριθμός των θυμάτων του καύσωνα στη χώρα.

Στον νότιο νομό Βοκλίζ που έχει τεθεί σε μέγιστο συναγερμό, όπου το όριο των 40 βαθμών Κελσίου έχει ξεπεραστεί από χθες, έξι άνθρωποι νοσηλεύονται με υπερθερμία από χθες: ο ένας μεταξύ αυτών πέθανε και ένας άλλος "κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του", ανακοίνωσε η νομαρχία.

Επίσης, δύο άνθρωποι πέθαναν την Πέμπτη στην πόλη Κερνέ της ανατολικής Γαλλίας: σύμφωνα με τον δήμαρχο Μισέλ Σορντί, πρόκειται για έναν 80χρονο και έναν 30χρονο εργάτη που είχαν αισθανθεί έντονη δυσφορία πιθανόν λόγω του καύσωνα.

Την Πέμπτη ένας 33χρονος επισκευαστής σκεπών πέθανε την ώρα που δούλευε πάνω σε μια στέγη εν μέσω καύσωνα στη δυτική Γαλλία.

Από τη Δευτέρα που ο καύσωνας κατακαίει την Ευρώπη, εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά, στη Γαλλία (4), στην Ισπανία (2) και στην Ιταλία (2).

Ρεκόρ θερμοκρασιών σημειώνει ο καύσωνας στην Ευρώπη!

Σαρώνει ο καύσωνας στην Ευρώπη και σημειώνεται ρεκόρ θερμοκρασιών ειδικά στην Γαλλία όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 44,3 βαθμούς κελσίου!

Στην Ισπανία άλλα δύο άτομα πέθαναν από θερμοπληξία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον καύσωνα στα 9.

Η θερμοκρασία των 44,3 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στο Καρπαντρά, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό διαμέρισμα του Βοκλούζ, σπάζοντας τους 44,1 βαθμούς Κελσίου που είχαν καταγραφεί στο Μονπελιέ και τη Νιμ τον Αύγουστο του 2003.

Το Βοκλούζ είναι ένα από τα τέσσερα διαμερίσματα της Γαλλίας που τέθηκαν για σήμερα σε κόκκινο συναγερμό. Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο συναγερμός καλύπτει τόσο μεγάλη περιοχή.

Σε όλη τη χώρα εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν και άλλα ζήτησαν από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εάν είναι δυνατόν. Οι εξετάσεις για τα γυμνάσια αναβλήθηκαν μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Στα 9 τα θύματα του καύσωνα – Νεκρός ένας 17χρονος στην Ισπανία

Στην Ισπανία ένας 17χρονος πέθανε από θερμοπληξία τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια εργασίας στην ύπαιθρο, στην Ανδαλουσία. Αναφέρθηκε ότι υπέστη σπασμούς, μετά από άλμα στην πισίνα, που μπήκε για να κρυώσει. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν και πέθανε στο νοσοκομείο.

Το δεύτερο θύμα είναι ένας 80χρονος που πέθανε αφότου κατέρρευσε, ενώ θεωρείται ότι υπέστη θερμοπληξία στο Βαλαντρολίντ. Δύο άτομα επίσης νοσηλεύονται σε νοσοκομεία λόγω θερμοπληξίας.

Οι θερμοκρασία στην Ισπανία αναμένεται ότι θα ανέλθει στους 42 βαθμούς την Παρασκευή. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε κόκκινο συναγερμό σε περιοχές της Καταλονίας, του Ναβάρε και στη χώρα των Βάσκων.

Ανοιχτά μουσεία για κλιματισμό στη Μασσαλία

Την ίδια ώρα, μεγάλες πόλεις κοντά στη γαλλική ακτή, όπως η Μασσαλία, όπου οι θερμοκρασίες λόγω θάλασσας είναι λίγο χαμηλότερες, άνοιξαν δωρεάν τα μουσία την Παρασκευή, για άτομα που ψάχνουν καταφύγιο σε κλιματιζόμενα μέρη. Πολλές δημοτικές πισίνες επίσης άνοιξαν δωρεάν. Παράλληλα, υπήρξε ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικού για καλοκαίρι, καθώς τα σπίτια βάζουν ανεμιστήρες.

Άλλες πόλεις δίνουν μάχη κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, περιορίζοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Ανάμεσά τους το Παρίσι, η Λιόν, η Μασσαλία και το Στρασβούργο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share