Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λαμπίρη - Αδαμόπουλος: «Είχαμε ραντεβού με τον θάνατο, σωθήκαμε από τύχη... »

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πώς γλίτωσαν!

31 Ιουλίου 2018 18:48
Λαμπίρη - Αδαμόπουλος: «Είχαμε ραντεβού με τον θάνατο, σωθήκαμε από τύχη... »

Αποκλειστική συνέντευξη και φωτογραφίες από το σπίτι τους...

Το Youweekly.gr πήγε στα αποκαΐδια της φονικής πυρκαγιάς της προηγούμενης Δευτέρας, εκεί όπου το έδαφος καίει ακόμα, η ατμόσφαιρα μυρίζει καμένο, δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν άδικα και κανείς ακόμα δεν ξέρει το γιατί...

Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις, είναι καλύτερο να δώσουμε τον λόγο στη Χριστίνα Λαμπίρη και τον σύζυγό της Θανάση Αδαμόπουλο, που μας ξεναγούν στο σπίτι τους και τη γύρω περιοχή με έναν διαφορετικό τρόπο και μας περιγράφουν πώς έζησαν την τραγωδία από πρώτο χέρι.

Ο Θανάσης Αδαμόπουλος, μιλάει αποκλειστικά στο Youweekly.gr για τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας: «Είπα μάζευτα Χριστίνα, έρχεται η φωτιά, θα καούμε. Εν τω μεταξύ ήταν ουρά τα αυτοκίνητα στη Δημοκρατίας, εγώ πήγα από τα στενά γιατί τα ξέρω, βρήκα έναν άνθρωπο που είχε μισοκαεί και φώναζε, τον πήγα μέχρι τη διασταύρωση και έφυγα από τη Λούτσα. Πολύς κόσμος κάηκε επειδή δεν ήξερε τους δρόμους, ήταν μεγάλο λάθος και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη πυρκαγιά και στη Ζάκυνθο!

Ο ίδιος δεν μασάει τα λόγια του για τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψιανάκη και αναφέρει: «Όταν θέλω να είμαι δήμαρχος σε μια περιοχή, πρέπει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Δεν μπορεί να καίγεται ο κόσμος και να μην έχεις έξω τα πυροσβεστικά σου. Είναι τεράστιο το πολιτικό κόστος, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και μωρά παιδιά. Έλεος!»

Όσο για το αν φοβήθηκαν για τη ζωή τους;

«Όχι, έχω περάσει τόσες μεγάλες φωτιές και έχω εμπειρία, ξέρω που να προφυλαχτώ. Δεν το ξέρει όμως όλος ο κόσμος... Έβγαλαν κάποιο φυλλάδιο να το μοιράσουν στα σπίτια; Το tetra που είχαν τα παιδιά για ενδοεπικοινωνία, πού ήταν;»

Η Χριστίνα Λαμπίρη μιλάει αποκλειστικά στο Youweekly.gr για το τι έγινε αφού έφυγαν από το σπίτι:

«Έμεινα 10 λεπτά ακριβώς στο διπλανό σπίτι. Αναρωτιόμουν αν έπρεπε να φύγω, να μείνω ή να γυρίσω πίσω και να κατέβω τις σκάλες. Παίρνω τον Θανάση τηλέφωνο και μου λέει όπως είσαι μπες στο αντίθετο ρεύμα και φύγε! Την Τρίτη τα ξημερώματα που ήρθα να δω τι έγινε, δεν είχε μείνει τίποτα στο σπίτι που ήμουν σταματημένη και περίμενα...»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Στην εντατική ο Άκης Σακελλαρίου!

Σώθηκε τελικά από τύχη το ζευγάρι; «Ναι, νομίζω ότι η τύχη ήταν αυτό που χαρακτήρισε όλη αυτή την τραγωδία. Από τη μία πλευρά μπορεί να υπήρχαν άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή και αλλού να είναι όλα οκ.

Ήταν ραντεβού με τον θάνατο για όλους αυτούς τους ανθρώπους και για όσους τους έστελναν προς τα κάτω...» λέει η Χριστίνα Λαμπίρη!

«Μιλούσα με τον Θανάση, είχα την αγωνία να με συμβουλεύει συνέχεια, να τον ακούω να μου μιλάει και να ξέω ότι είναι κι εκείνος ζωντανός και προλαβαίνει να φύγει» μας λέει!

Πηγή: youweekly.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share