Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Άγιος Συμεών: Το κατάλευκο εκκλησάκι στη Σίφνο με την πανοραμική θέα που καθηλώνει

Ένα από ψηλότερα σημεία του νησιού

24 Οκτωβρίου 2023 09:59
Άγιος Συμεών: Το κατάλευκο εκκλησάκι στη Σίφνο με την πανοραμική θέα που καθηλώνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άγιος Συμεών είναι ένα κατάλευκο εκκλησάκι στη Σίφνο που καθηλώνει με την πανοραμική του θέα, καθώς είναι από τα ψηλότερα σημεία του νησιού.

Αν έχετε μεταφορικό μέσο, σε λιγότερο από 12 λεπτά θα είστε εκεί. Ακολουθώντας τη διαδρομή από Αγία Μαρίνα προς Τρουλάκι, θα βρείτε λίγη ανηφόρα, μη φοβηθείτε, το οδόστρωμα είναι καλό. Το μόνο σίγουρο ειναι οτι θα νιώσετε δέος βλέποντας τη θέα από τον Άγιο Συμεών και θα σε κάνει να ξεχάσετε ότι σας απασχολεί!

Και αν εχετε υπολογίσει να βρεθείτε στο ηλιοβασίλεμα, κυριολεκτικά ο ήλιος “πέφτει” μέσα στη θάλασσα. Αν είστε τυχεροί και έχει μεγάλη διαύγεια, τότε θα την δείτε να σβήνει πίσω από την Πελοπόννησο. Με την ευκαιρία, δείτε το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που είναι χωμένο σε βράχο στην Αργολίδα.

Μην ξεχάσετε οτι βρίσκεστε σε υψόμετρο τουλάχιστον 500 μ. (το ψηλότερο σημείο της Σίφνου είναι ο Προφήτης Ηλίας στα 691 μ.). Φυσικά αν βρίσκεστε 31 Αυγούστου, στο νησί ανηφορήστε…. γιορτάζουν το γραφικό πανηγύρι του Αγίου Συμεών.

Δείτε το βίντεο

Αγία Κυριακή: Το άγνωστο εκκλησάκι στην Εύβοια που χτίστηκε πάνω σε σπηλιά

Το άγνωστο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά της Εύβοιας που χτίστηκε πάνω σε σπηλιά προκαλεί δέος με την ομορφιά του.

Η μικρή εκκλησία βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία ανάμεσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Ακουμπισμένη πάνω σε βράχο που αποτελεί την αριστερή πλευρά του ναού αλλά και μέρος του ιερού, η εκκλησία της Αγίας Κυριακής είναι ουσιαστικά κτισμένη πάνω στη σπηλιά, στα βάτα της οποίας βρήκαν οι κάτοικοι της περιοχής την εικόνα της Αγίας Κυριακής.

Τα άφθονα τρεχούμενα νερά που υπάρχουν στην περιοχή ο επισκέπτης μπορεί να τα δει μέχρι και στο σπηλαιώδες εσωτερικό της εκκλησίας, το Αγίασμα της Αγίας.

Το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στην Εύβοια

Το 1521 επί τουρκοκρατίας η περιοχή φέρεται να έχει τρία σπίτια και ένα νερόμυλο τα οποία όμως σήμερα δεν υπάρχουν.

Η περιοχή έχει διαμορφωθεί με πλακόστρωτο οπού συχνά πλανόδιοι πωλούν τοπικά προϊόντα (μέλι, ρίγανη, θυμάρι κ.α.), γέφυρα που περνά πάνω από τη ρεματιά και βρύσες που τρέχουν κρυστάλλινο νερό.

Σχεδόν όλο το χρόνο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα τρεχούμενα νερά που δημιουργούν μικρούς καταρράκτες και ανεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια και λίγα μέτρα πιο πάνω μία μικρή λιμνούλα με πράσινα νερά που τροφοδοτείται από ένα ακόμα μικρό καταρράκτη.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share