Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Γαλαξίδι: Ο ιδανικός προορισμός για φθινοπωρινή απόδραση - Το πανέμορφο «νησί» της Φωκίδας

Ό,τι πρέπει για μια διήμερη εκδρομή

21 Σεπτεμβρίου 2023 18:54
Γαλαξίδι: Ο ιδανικός προορισμός για φθινοπωρινή απόδραση - Το πανέμορφο «νησί» της Φωκίδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φθινοπωρινή απόδραση στο πανέμορφο «νησί» της Φωκίδας, το Γαλαξίδι, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επιτείνουν για λίγο ακόμη την καλοκαιρινή αύρα στις εξορμήσεις τους. Η όμορφη και γραφική κωμόπολη είναι ένας ιδανικός προορισμός με ιδιαίτερη θαλασσινή ατμόσφαιρα την οποία μπορεί να απολαύσει κανείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου επιθυμεί, γεμίζοντας τη φωτογραφική μνήμη του μυαλού του με υπέροχες εικόνες.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Φωκίδας, λοιπόν, ενδείκνυται για επίσκεψη όλο τον χρόνο αποπνέοντας ταυτόχρονα τη γραφικότητα που συναντάμε σε νησιά και τη φυσική ομορφιά του βουνού. Με την ευκαιρία, δείτε το ελληνικό χωριό με το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Η ναυτική πολιτεία έχει ιστορία πολλών αιώνων και οφείλει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της και στους πολυταξιδεμένους κατοίκους της που επέστρεφαν και «μπόλιαζαν» την αρχιτεκτονική της με υλικά, τεχνίτες και αισθητική.

Μάλιστα, τα πρώτα αρχοντικά χτίστηκαν το 1850 ενώ πολλά σπίτια έχουν ταβάνια σχεδιασμένα από Ιταλούς ζωγράφους. Η βόλτα στα καντούνια του παραδοσιακού οικισμού -έχει χαρακτηριστεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1967-, αλλά και στο κεντρικό λιμάνι θα σας ανταμείψει με τη μοναδική ομορφιά που θα συναντήσετε.

Η αρχοντική κωμόπολη

Μπορείτε να ανεβείτε στον λόφο Ξηροτύρι, βόρεια του Γαλαξιδίου, όπου βρίσκεται η σπηλιά Αγκώνα με σταλακτίτες, σκαλιστά σκαλοπάτια και ένα αρχαίο πιθάρι σφηνωμένο στον πυθμένα της.

Επίσης, ανάμεσα στα αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, το παλιό Σχολείο και το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο στο οποίο αξίζει να αφιερώσετε χρόνο από τη βόλτα σας για να δείτε σπουδαία εκθέματα, ανάμεσα στα οποία και η ναυτική πινακοθήκη του Γαλαξιδίου.

Γαλαξίδι
Γαλαξίδι

Απολαύστε την επίσκεψη στο Γαλαξίδι με χαλαρές βόλτες και ρομαντικούς περιπάτους δίπλα στη θάλασσα και φόντο τα γραφικά σπίτια του οικισμού. Η αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους αλλά και την παράδοσή του έχει συμβάλει στη διατήρηση του χαρακτήρα του Γαλαξιδίου, το οποίο προσφέρει διαμονή σε όμορφους ξενώνες και αναπαλαιωμένα περιποιημένα αρχοντικά. Ιδανικό για ολιγοήμερη εκδρομή, οι γαλήνιες και καλαίσθητες εικόνες του θα σας συνοδεύουν φεύγοντας για πάντα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share