Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Μικροσκοπικοί παράδεισοι: Τρεις ανέγγιχτες, μικρές, "κρυφές" παραλίες της Αττικής που βλέπουν Αιγαίο και δεν τις ξέρει πολύς κόσμος (Video)

Οι τρεις «φυλασσόμενες» πριβέ παραλίες που χωρούν μόνο λίγες παρέες

21 Αυγούστου 2023 10:22
Μικροσκοπικοί παράδεισοι: Τρεις ανέγγιχτες, μικρές,
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και έστω και καθυστερημένα και οι βουτιές στην θάλασσα πλέον επιβάλλονται. Και δεν είναι απαραίτητο να τρέχουμε πολύ μακριά καθώς μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν τρεις παραλίες επίγειοι παράδεισοι που λίγοι γνωρίζουν. Παράλληλα, δείτε εδώ την εξωτική παραλία της Εύβοιας που θυμίζει λίμνη με τα κρυστάλλινα νερά μέσα στο πράσινο.

Οι τρεις «φυλασσόμενες» πριβέ παραλίες που χωρούν μόνο λίγες παρέες

Η ομάδα Haanity παρουσιάζει τις τρεις ανέγγιχτες και «φυλασσόμενες» παραλίες που βλέπουν Αιγαίο. Είναι ωστόσο εξαιρετικά μικρές και χωρούν ίσα μια παρέα, αλλά και απόκρυμνες.

Και γιατί «φυλασσόμενες»; Γιατί υπάρχει και συνέχεια που είναι συναρπαστική, ειδικά για τους λάτρεις της ιστορίας και της περιπέτειας. Στα βράχια που βρίσκονται πάνω από τις τρεις αυτές παραλίες υπάρχει ένα στρογγυλό Γερμανικό Πολυβολείο που κάποτε ήλεγχε τα στενά μεταξύ Σουνίου και Μακρονήσου. Ογδόντα χρόνια μετά και ακόμη φαίνεται η βάση του πυροβόλου στο κέντρο του.

Αυτή την ησυχία, την απόλυτη αίσθηση Αιγαίου, τα πεντακάθαρα νερά και το πανέμορφο τοπίο μπορείτε να τα απολαύσετε οδηγώντας μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Πώς φτάνω εκεί

Για να πάτε στο σημείο, αφήνετε το αυτοκίνητο στην παραλία «Βαρκούλες» κοντά στην Ακτή Ασημάκη στην περιοχή Κάτω Σουνίου και περπατάτε στο μονοπάτι για περίπου 5 λεπτά με ανατολική κατεύθυνση. Κατεβαίνετε προσεκτικά στις παραλίες και βρίσκεστε στον πριβέ σας παράδεισο!

Και αν χρειάζεστε τις συντεταγμένες του Google Maps ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ απευθείας.

Δείτε το βίντεο από την ομάδα drone Haanity:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share